Directeur van OLVA De Meersen helpt op zijn manier armoede bestrijden: “Koken voor onbetaalde rekeningen”

Karel Scherpereel aan de kookpotten. (foto )
Redactie KW

Onlangs werden de ‘Prijs Brugge, de andere Kant van Brugge Dialoogstad’ uitgereikt. Deze prijs wil een initiatief in de bloemetjes zetten dat zijn steentje bijdraagt aan de strijd tegen armoede. Iedere persoon, organisatie of netwerk die niet als kernopdracht heeft om de armoede te bestrijden, maar die een verschil maakt voor mensen in armoede, kon meedingen naar de prijs.

Uit de kandidaten stelde de jury een shortlist op van vier genomineerden: Karel Scherpereel, KSA Assebroek Meisjes, Luc Verbrugghe en Sabine Van Troyen. KSA Assebroek Meisjes won de publieksprijs. Ze organiseerden dit jaar voor de tweede keer een kamp voor kinderen uit een kwetsbare thuissituatie.

Met deze actie wil ik in alle stilte mijn steentje bijdragen

De juryprijs was voor Sabine Van Troyen, die instaat voor de sportieve begeleiding van Younited Club Brugge, de voetbalclub van Club Brugge in samenwerking met verschillende sociale partners.

Lovenswaardig

Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen in Assebroek, viel niet in de prijzen, maar het initiatief dat hij vertegenwoordigt, blijft niettemin heel lovenswaardig. “Wanneer onze schooltraiteur macaroni met kaas en hesp op het menu plaatst, maak ik dat zelf klaar voor de kinderen. Het geld dat ouders betalen voor de warme maaltijd van hun kind gaat die dag zo goed als integraal naar de sociale kas van de school. Dat geld wordt gebruikt om onbetaalde rekeningen discreet bij te passen. Op die manier willen we ook als school een verschil maken voor kinderen in armoede.” “Eigenlijk vind ik het helemaal niet erg dat ik niet in de prijzen viel”, gaat de directeur verder. “Het initiatief is veel belangrijker dan mijn eigen persoon. Misschien is het niet direct de taak van een schooldirecteur om in de kookpotten te roeren, maar ik wil met deze actie in alle stilte en bescheidenheid mijn steentje bijdragen om mensen in geldnood te helpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier