Directeur Marc Vandekerckhove van VBS De Tandem Roksem/Westkerke met pensioen

De afscheidnemende directeur, omringd door een groep leerlingen uit zijn school. © LI.
Redactie KW

Morgen is de laatste werkdag van Marc Vandekerckhove. Hij neemt na 41 jaar in het onderwijs, waarvan 20 als directeur van vrije basisschool De Tandem Roksem/Westkerke, afscheid. Marc stond 41 jaar in het onderwijs.

Marc Vandekerckhove, afkomstig van Veldegem, studeerde op 20-jarige leeftijd al af als onderwijzer. Na zijn studies startte hij in de vrije basisschool van Zerkegem, waar hij 21 jaar lesgaf. Na een extra opleiding kreeg hij het directeurschap van de Roksemse vrije basisschool aangeboden. En na de fusie met Westkerke in 2010 werd deze onderwijsinstelling omgevormd tot De Tandem en kreeg Marc Vandekerckhove beide scholen onder zijn vleugels.

“De voorbije 20 jaar zijn heel intensief geweest. Je moet als directeur vandaag van alle markten thuis zijn. Het onderwijs is niet meer te vergelijken met mijn beginperiode. De totale kwaliteit is er op vooruit gegaan”, vindt Marc Vandekerckhove.

De Tandem telt nu 254 leerlingen, die er van het eerste kleuterklasje tot het zesde leerjaar kunnen schoollopen. De beide vestigingen, Roksem en Westkerke, zitten met heel verouderde gebouwen.

Bouw nieuwe school

“Sommige klassen werden wel gemoderniseerd, er kwam in Roksem een polyvalente zaal met kleedkamers. Ik ben heel verheugd dat ik nog de bouw van een heel nieuwe school in gang heb kunnen steken. Als alles verder volgens plan verloopt, begint de bouw begin 2021. De nieuwe school komt op deze plaats in Roksem. Eens afgewerkt verhuizen alle leerlingen van De Tandem naar hier en wordt de school in Westkerke verkocht”, legt Marc Vandekerckhove de plannen uit.

“Ik zal de verhuizing niet meer meemaken als directeur, maar wel als opa, want twee van mijn vijf kleinkinderen zitten hier op school. Zo blijf ik toch een beetje verbonden met De Tandem”, is Marc Vandekerckhove verheugd. Hij wordt opgevolgd door Lieve Mergaert uit Moere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier