Dina Rodrigues uit Roeselare zong duet met Paul Severs

Dina trad erg vaak op samen met Paul Severs. (gf) © (gf)
Redactie KW

Alhoewel de Roeselaarse zangeres Dina Rodrigues wist dat de situatie van Paul uitzichtloos was, kwam het nieuws van zijn overlijden toch hard aan. Ze kende hem als een heel aimabel collega en mens, die steeds klaar stond om anderen te helpen.

“Door de berichtjes van zijn zoon Christoff vermoedde ik, dat het niet zo lang meer zou duren”, vertelt Dina met een krop in de keel.

“Ik heb gisteren mijn tranen de vrije loop gelaten. Ondanks zijn succes, is het steeds een eenvoudig mens gebleven. Hij had totaal geen sterallures en als je vragen had, kon je steeds bij hem terecht. Hij was vriendelijk en oprecht in de omgang en maakte steeds tijd vrij voor zijn fans. Zowel bij collega’s als organisatoren was hij enorm graag gezien.”

“Een paar jaar geleden is Paul naar mij toe gekomen met de vraag of ik eventueel een nummer met hem wou opnemen. ‘Ik heb ‘n oogje op jou’ lag al een tijdje in zijn lade en hij vond mij de meest geschikte persoon om dit in te zingen. Toen ik het liedje de eerste keer hoorde, was ik onmiddellijk verkocht. Het was een opgewekt liefdesliedje met een deuntje dat lang in je hoofd blijft hangen. We hebben er samen een compleet nieuwe versie van gemaakt. Het nummer is in 2016 uitgebracht. Na de release van die single, deelden we vaak het podium. Omdat onze stemmen zo goed matchten, waren er al vlug plannen om een tweede duet op te nemen. In die periode hadden we juist beslist om meer in het Portugees te gaan zingen. Daarom hebben we dit voorstel wat op de lange baan geschoven. Als we allebei voor hetzelfde festival geboekt waren, zongen we altijd wel een nummer samen”, glimlacht Dina.

Tips uitwisselen

“Dat was telkens pure ambiance. Als Paul nieuwe nummers had geschreven, liet hij die graag horen. Hij hield echt wel rekening met mijn mening.”

Dina en Paul zagen elkaar vaak tijdens optredens maar hun band beperkte zich niet tot muziek alleen.

“Net als ik had hij soms last van reflux. Dan belde hij me op en wisselden wat tips uit, hoe we hiermee konden omgaan of welke medicatie het best hielp. Ik zal hem zowel als mens en als collega enorm missen.” (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier