https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dimitri en Joris nieuwe Pittegemse wijkinspecteurs

Inspecteurs Dimitri Vanduyver en Joris Bovijn kwamen de Pittemse wijkpost versterken. (foto Jan)
Redactie KW

Sinds kort is de Pittemse wijkdienst van de lokale politie versterkt met twee nieuwe wijkinspecteurs. Voor de Egemnaren is Dimitri Vanduyver het aanspreekpunt en de mensen van centrum Pittem kunnen voortaan bij Joris Bovijn terecht.

Door pensioneringen en functieveranderingen was de Pittemse wijkdienst van de lokale politie op zoek naar nieuwe krachten en met succes, want vanaf nu draait de post weer op volle sterkte. Op 1 juli kwam Dimitri Vanduyver het team versterken en op 1 september vulde Joris Bovijn de laatste openstaande plaats in.

Dat de beide nieuwe krachten samen in dezelfde zone gewerkt hebben en dus elkaar goed kennen, kan zeker als een pluspunt gezien worden.

“Ik ben eigenlijk een Oost-Vlaming, want ik kom uit Oosterzele, maar woon intussen al heel wat jaren in Ardooie” steekt Joris (38) van wal. “Ik ben de trotse papa van drie kindjes van twaalf, negen en acht jaar. In mijn vrije tijd speel ik padel en ben ik actief bezig als jeugdtrainer bij Dosko Beveren.”

Geen jeugddroom

“Ik kan niet echt zeggen dat politieagent worden mijn jeugddroom was. Ik heb wel een broer die drie jaar ouder is en die destijds naar de rijkswacht is gegaan. Daardoor kende ik wel een beetje de achtergrond van de politie, wat de beslissing om zelf die richting uit te gaan misschien wel vergemakkelijkt heeft. Ik heb er in elk geval nog nooit spijt van gehad.”

“Met 18 jaar actieve interventiedienst heb ik reeds heel wat ervaring. Ik ben in 2003 in Brussel begonnen, ben daarna vijf jaar in Gent actief geweest, om de laatste 12 jaar in de zone RIHO (Roeselare-Izegem-Hooglede) mee te draaien.”

Meer tijd voor gezin

“De beslissing om van interventie over te stappen naar wijkdienst is vooral ingegeven door familiale redenen. De onregelmatige uren, het weekendwerk en de nachtdiensten begonnen door te wegen en ik wou meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Ik ben nog geen maand actief in Pittem en heb nog niet de gelegenheid gehad om met veel mensen kennis te maken, maar ik voel nu al dat ik mij hier thuis zal voelen.”

“Ik ben dan weer afkomstig van Brugge en ben de liefde gevolgd naar Izegem”, pikt Dimitri Vanduyver (33) in. “Ik ben de trotse papa van een dochter van vijf en nagenoeg al mijn vrije tijd gaat naar triatlon. Tot nog toe beperkte ik mij tot de halve afstand, maar ik ben mij momenteel aan het voorbereiden om binnen afzienbare tijd een volledige triatlon te doen.”

Veel sociale contacten

“Voor ik bij de politie kwam, was ik een tijdje dierenverzorger. Op een bepaald moment zat ik daarin echter een beetje op een dood spoor en doordat ik een oom had die bij de politie was, ben ik in die richting beginnen te denken en heb besloten die weg in te slaan, een beslissing die ik mij nog geen dag beklaagd heb.”

“Ik ben in 2013 begonnen bij de politiezone RIHO, waar ik bij de afdeling interventie zat en vanwaar ik Joris ook ken. Ook ik ben overgestapt naar de wijkdienst omdat de onregelmatige uren en de nacht- en weekenddiensten zwaarder begonnen door te wegen en ik meer tijd aan mijn gezin en mijn sport wou spenderen.”

“Ik ben sinds 1 juli actief in Egem en heb wel al wat mensen leren kennen. Het zijn vooral de vele sociale contacten en het feit dat je veel verschillende mensen leert kennen die maken dat ik deze job zeer graag doe.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.