Dimitri Bontinck woont tegenwoordig in Heule

d © BELGA
Redactie KW

Sinds kort woont Dimitri Bontinck in Heule. Hij wil naar eigen zeggen met rust worden gelaten. Zijn verhaal is straks te zien in een film.

Het is al een tijdje een punt van discussie aan de Heulse cafétoog: is dat nu echt Dimitri Bontinck die hier rondloopt of gaat het om een dubbelganger? De vader van Jejoen is wel degelijk van Antwerpen naar Heule verhuisd, maar hij wil niet reageren en verkiest in de anonimiteit te blijven. Hij krijgt op dit moment de wereldpers over zich heen naar aanleiding van zijn mogelijke doorbraak in Hollywood.

De kans is namelijk reëel dat er in Hollywood een film wordt gemaakt over de belevenissen van Dimitri Bontinck, de vader van Syriëstrijder Jejoen. De filmrechten van het boek ‘The Jihadi Hunter’ zijn verkocht aan de Amerikaanse filmgroep The Gotham Group. In dat boek doet Bontinck het relaas van een Belgische vader die op zoek gaat naar zijn zoon, die door Sharia4Belgium overtuigd werd om in Syrië te gaan vechten. Zijn manager Dany Peleman zegt echter dat een verfilming niet zo’n vaart zal lopen omdat het boek nog ‘in voorbereiding’ is. “De eerste logische stap is om in het voorjaar het boek uit te brengen. Als dat succesvol blijkt, mag Gotham dat verfilmen”, zegt Peleman.

Proces

Vader Bontinck kwam de voorbije jaren vaak in het nieuws. Vooral omdat hij zelf naar Syrië trok om zijn zoon Jejoen te zoeken. Hij werd er zelfs enkele uren vastgehouden door leden van een radicale groepering. Vader Bontinck kon na twee mislukte pogingen zijn zoon toch te pakken krijgen in Syrië. Van zodra weer in België, werd Jejoen gearresteerd toen hij zijn moeder ging bezoeken in Antwerpen. Er werd een proces gehouden tegen Sharia4Belgium, en vader Dimitri Bontinck streek toen een schadevergoeding op van bijna 6.000 euro.

De jongste maanden kwam Bontinck vooral in het nieuws door zijn knipperlichtrelatie met ‘zijn’ Elke.

(NVH – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier