Diksmuidse Groene Kring organiseert stropoppenfietstocht

Pieter Faes is voorzitter van De Groene Kring Diksmuide. © ACK
Redactie KW

De Groene Kring, een organisatie voor jonge boeren, organiseert een stropoppenfietstocht. In heel Vlaanderen kan men een fietstocht maken op zoek naar 42 stropoppen. Ook De Groene Kring Diksmuide werkt hieraan mee en maakte vier stropoppen die in het Diksmuidse landschap te vinden zijn.

De actie is bedoeld om de landbouw eens positief in de kijker te zetten“, vertelt Pieter Faes, voorzitter van De Groene Kring Diksmuide. “Met deze stropoppen wilden we een leuke gezinsactiviteit voor iedereen maken. Men kan online de fietstocht uitstippelen en foto’s doorsturen via de Facebookpagina De Groene Kring Diksmuide. Het hele jaar al werken we rond ‘Boerentrots’, want wij zijn trots op onze stiel. We leven op het ritme van de natuur en die willen we dan ook zo goed mogelijk onderhouden. Wij leven immers ook van de natuur en dat is een van de dingen die we in de kijker willen stellen.”

De stropoppen zijn behoorlijk groot en al van veraf te zien. “We hebben met ons bestuur een hele zondag samengewerkt om de poppen voor Diksmuide te maken“, legt Pieter uit. “In Diksmuide staan er in totaal vier: bij de Dodengang, in Nieuwkapelle, naast de weg Klerken-Esen en in de Oostendestraat in Keiem. Ideaal om coronaproof een uitstap te maken. Via de website kan men ook in de omliggende gemeenten op zoek naar stropoppen.” Voor meer info en fietsroutes kan je terecht op www.groenekring.be/stropop. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.