Diksmuide viert tweede ster met inhuldiging Fairtradestraat

Op 10 mei werd in Diksmuide op de Grote en Kleine Dijk en de Begijnhofstraat de Fairtradestraat ingehuldigd. Dat ging samen met een Fair Trade avondmarkt.

Met de nadruk op Fair Trade en de korte keten werd geen lint doorgeknipt, maar wel een worst. Diksmuide telt nu officieel twee sterren. © AC

Het was koppenlopen op het parcours van de fairtrademarkt. Die bestond uit een honderdtal kraampjes met fairtrade producten en producten uit de korte keten m.a.w. lokale producten en producten gemaakt door mensen die in de sociale sector werken. Van beeldhouwen tot de wereldwinkel en van lokale brouwers tot producten gemaakt door onder andere de bewoners van De Vleugels in Klerken en de bewoners van het Begijnhof in Diksmuide.

Omstreeks 19.45 uur riep Belleman Koen Vandenberghe de mensen samen op de brug tussen de Grote en Kleine Dijk en de Vismarkt. Daar leidden schepen van Noord-Zuid, Gaby Verstraete samen met voorzitter van de Noord-Zuidraad, Rik Maekelberg en psychotherapeute en bewoonster van de Kleine Dijk de avond in. Daarna volgde de onthulling van de straatnaamborden en de officiële toekenning van de tweede fairtradester.

Alle aanwezigen werden daarna op een Fair Trade ijsje getrakteerd. Vele kajakken lagen op het Handzaamtje te wachten om enthousiaste bezoekers een trip op het water te laten maken. Er was voor elk wat wils.

Vanaf vandaag is Diksmuide dus een tweesterren stad.

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.