https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Diksmuide reikt sportprijzen uit

bvlnr: organisatie Rik Decoster, Barbara De Jonckheere, Chantal Decaluwé, Koen Dooms en schepen van sport Marc de Keyrel. ovlnr: Fabienne Gheerardyn, Victor Hoedt, Frederik Decaesteker, Sofie Callewier en burgemeester Lies Laridon. © MG
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Vrijdagavond werden in zaal Ingelram in Esen de sportkampioenen van Diksmuide verkozen. Met flink wat vertraging door het coronavirus – de eigenlijke viering stond op zondag 22 maart al gepland – werden de Diksmuidse sportkampioenen van 2019 in de bloemetjes gezet.

Bij de mannen waren Frederik Decaesteker (mountainbike) en Jonas Dockx (motorcross) de genomineerden. Frederik werd uiteindelijk tot Sportman van het Jaar verkozen. De mountainbiker, wiens strandraces zijn grootste passie zijn, werd onder meer Europees kampioen bij de masters en won de mythische Roc de Maroc.

Sybille Vandemaele (atletiek, MACW) en Sofie Callewier (tennis, TC De Maene) werden geselecteerd als kandidaten voor de titel van Sportvrouw van het Jaar. De hoofdprijs ging naar Sofie Callewier, die onder meer West-Vlaams kampioene werd bij de gewestelijke masters en de finale van de nationale eindronde speelde.

Voor de Sportbelofte van het Jaar waren er vier genomineerden: Zita Vanderbeke (dansen, Favorite Dance Spot), Anaïs Delrue (zwemmen, De Bruinvissen), Victor Hoedt (atletiek, MACW) en Kenneth Verstegen (wielrennen). Victor Hoedt, die meerdere medailles pakte op Belgische en Vlaamse kampioenschappen, ging uiteindelijk als Sportbelofte van het Jaar naar huis.

Tot slot was er ook een prijs voor de Sportverdienste. Die eer was voor Fabienne Gheerardyn weggelegd. Fabienne zet zich al jarenlang in voor de atletieksport in Diksmuide als voorzitter van MACW afdeling Diksmuide.

Meer over de Diksmuidse sportprijzen en reacties lees je vrijdag in Het Wekelijks Nieuws West.

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.