Dikkebus krijgt een nieuw ontmoetingscentrum én een nieuw dorpsplein

Het oude schoolgebouw langs de Dikkebusseweg wordt afgebroken. © EG
Redactie KW

Momenteel moeten onder andere de jeugd en de muziekvereniging van Dikkebus het stellen met een oud schoolgebouw. Dat is te klein geworden én het is in vervallen staat.

Het schooltje gaat tegen de grond en er komt een gloednieuw OC in de plaats met een grote zaal, leskeuken, repetitie- en vergaderfaciliteiten. Het gebouw dat momenteel dienst doet als OC (gebouwd in de jaren ’80) blijft staan en wordt gerenoveerd. Onder meer de jeugdvereniging en dé Academie krijgen er de nodige ruimte. Tussen het nieuwe en het huidige OC komt een centraal pleintje dat een echt dorpsplein moet worden: een plein om te spelen en om elkaar te ontmoeten.

Het College heeft in zitting van 3 oktober 2016 de ontwerpopdracht gegund aan het studiebureau Evolta Architects cvba, Moerbeke-Waas. In het ontwerp wordt vol op rekening gehouden met de opmerkingen van de Dikkebussenaren en de verenigingen die hun intrek zullen nemen in het nieuwe OC. De kostprijs van het project bedraagt 1,5 miljoen euro. De werken starten begin volgend jaar.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier