Dikke vriendjes in Roeselare: paard en geitenbok blijken onafscheidelijk

Het paard en de geit zijn de beste vrienden. © (gf)
Frederic Vansteenkiste

Aandoenlijke taferelen in een Roeselaarse weide dezer dagen, waar twee dieren een onvoorwaardelijke vriendschap hebben gesloten.

Door omstandigheden kwamen een paard en een geitenbok er – aanvankelijk tijdelijk – in dezelfde weide terecht. Maar intussen is de vriendschap dermate groot dat de eigenaars het niet meer over hun hart krijgen om de twee uit elkaar te halen.

“Onze hengst Max is een Ierse Tinker”, vertellen Maxim en Mathis Wullens. “Hij is twee jaar oud en zit bij ons van toen hij als veulen een maand of drie oud was. De geit werd bij ons geboren en is nu iets meer dan een jaar. Doordat het een bokje was, hebben we hem gescheiden van de andere geiten en kwam hij eerder toevallig bij Max terecht.”

Coiffeur

Dat was een tijdelijke oplossing, want het was eigenlijk de bedoeling het geitenbokje te verkopen. Maar de twee kregen een klik en zijn intussen dus dikke vriendjes. “Ze slapen samen en zijn altijd bij elkaar”, klinkt het. De geitenbok is overigens ook meteen actief als ‘coiffeur’, want hij kamt geregeld de manen van Max met zijn horens. En die ondergaat dat allemaal. “Het is machtig om te zien”, vertelt het baasje.

Maar het is ook geven en nemen, zo blijkt. “Als het regent gaan geiten bij het minste spatje naar binnen”, aldus de eigenaar. “Maar Max staat graag eens in de regen en zijn vriend de geit blijft ook dan trouw bij hem: die schuilt dan gewoon onder het paard …”

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.