Digitale sleutel voor elke vereniging in Heuvelland

© EF
Redactie KW

Voortaan krijgt elke vereniging van Heuvelland een digitale sleutel om zo toegang te krijgen tot de sporthal of de ontmoetingscentra. “We installeerden in iedere zaal een elektronisch slot dat verbonden is met onze server. Als een vereniging een zaal boekt, zal de sleutel automatisch toegang geven op het moment dat ze de zaal geboekt hebben,” aldus schepen Wieland De Meyer.

Heuvelland werkte jaren met een sleutelbewaarder per dorp. “We merkten dat het niet evident was om in ieder dorp iemand te vinden die voldoende thuis is om dat te doen. Met de digitale sleutel zorgen we ervoor dat verenigingen gemakkelijk en automatisch toegang krijgen op het moment dat ze de zaal reserveerden.

Zowel voor de gemeente, als voor de verenigingen, zal dat zeker een vereenvoudiging betekenen. De badge is gelinkt aan de naam van de vereniging en aan de zaalreservatie. “Dit wil zeggen: geen reservatie is geen toegang. De deur kan ten vroegste 15 min voor het aangevraagde uur geopend worden. De deur moet bij het verlaten van het gebouw gesloten worden met de badge. Iedere vereniging krijgt slechts één gratis badge. Bij verlies wordt 15 euro aangerekend.”

(MD/foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier