Digitale Levensloop doorkruist onze stad

Links vooraan met fiets Ivan Woutermaertens, die de hele tocht meefietst, en uiterst rechts Marc Speybrouck, de Krak van Kortrijk. © KDS
Redactie KW

Dit jaar zouden over heel België 38 Levenslopen worden georganiseerd door Stichting tegen Kanker. Corona gooide echter roet in het eten. De pandemie maakt de fysieke organisatie van die Levenslopen niet mogelijk in 2020. De Tour of Hope wordt echter een digitale Levensloop.

Deelnemers en vechters worden van 1 oktober tot en met 24 oktober aangemoedigd om zoveel mogelijk te lopen, te wandelen en te fietsen op eigen houtje. Afstand maakt niet uit, het gaat om het engagement in de strijd tegen kanker. 24 dagen omdat een normale Levensloop 24 uur telt. Daarnaast is er ‘Tour of Hope – Bike Pro’, een fietsuitdaging voor goed geoefende fietsers.

Met Helmut Lotti

‘Tour of Hope – Bike Pro’ is een fondsenwervingsactiviteit ten voordele van Levensloop en Stichting tegen Kanker. “We willen met de fiets de 38 levensloopgemeenten/steden met elkaar verbinden”, vertelt Johan Dewitte, coördinator Levensloop West-Vlaanderen. “Dat omvat 1.400 km die we afleggen in elf etappes. Twaalf enthousiaste fietsers starten samen met Helmut Lotti, de levenslooppeter van Durbuy en de ambassadeur van deze fietsroute. Tijdens de tweede etappe mocht Levensloop Kortrijk de renners ontvangen. Op 24 oktober komen ze aan de eindmeet in Beveren-Waas.”

Iedere dag nemen andere fietsers deel aan de ‘Tour of Hope – Bike Pro’. Enkel Ivan Woutermaertens (57) uit Wemmel fietst de hele tocht mee. Ivan is de Levensloop ‘Tour of Hope – Bike Pro’-organisator van Stichting tegen Kanker “Ik doe mee aan de elf ritten om ondanks de coronacrisis iedereen een hart onder de riem te steken die zich inzet tegen kanker. Zowel de vechters, vrijwilligers als de organisatoren”, vertelt Ivan.

Om moed te eren

Bovendien fietst Ivan mee voor zijn petekind, de 24-jarige Jelle Casier (24), die getroffen is door een zeldzame kanker. “Om zijn moed te eren, fiets ik deze 1.400 km door weer en wind. Vergeleken met wat hij en andere kankerpatiënten meemaken, is deze ‘Tour of Hope – Bike Pro’ een makkie.”

De slotceremonie is op zaterdag 24 oktober om 16 uur in Beveren-Waas. Deelnemen aan de ‘Tour of Hope – Bike Pro’ en andere ‘Tour of Hope’-activiteiten is gratis, maar met de verkoop van armbandjes of giften wordt Stichting tegen Kanker wel financieel gesteund.

(CHH)

Info: www.levensloop.be/tour-of-hope of via de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier