De Lauwse dansschool is er eentje met naam en faam. Verschillende nationale en internationale titels op hun palmares, een propvolle kast met bekers en zelfs een erg succesvolle deelname aan Belgium's Got Talent. Marie-Lien Valcke mag zich met trots een fundament noemen in de wereld van discodansen. En toen kwam corona! "Ook onze school moest noodgedwongen de deuren sluiten."

De stem van Marie-Lien laat echter duidelijk merken dat er van opgeven geen sprake is. "We hebben een wereldkampioenschap discodansen op de planning staan. De bedoeling was om in oktober naar Italië te trekken en daar te tonen dat de Belgen wereldtop zijn. Of het nu effectief plaatsvindt of niet, dat is nu nog niet meteen duidelijk, maar we zijn heus niet van plan om in de zetel te blijven zitten. Onvoorbereid deelnemen aan een kampioenschap, vooral op dit niveau, is helemaal geen optie. We besloten daarom ook om de digitale weg op te gaan en les te geven via YouTube."

Een unieke link

Danslessen in je living, het toont aan dat het de dansende deernes menens is. "Ik spreek over het kampioenschap, maar de lessen gelden natuurlijk voor al onze leden", verdedigt Marie-Lien zich vurig. "Eender wie hier les komt volgen, wordt geconfronteerd met een unieke situatie, waardoor we plots allemaal thuis moeten blijven. Dankzij de digitale lessen blijft iedereen bewegen en kunnen we vooral een poging doen het dagelijkse leven zo normaal mogelijk te houden. Eenmaal per week krijgt iedere leeftijdsgroep een unieke link, die hen naar een videoles op YouTube brengt. We filmen alles hier in de danszaal om het zo herkenbaar mogelijk te houden, maar de moves zelf moeten ze thuis uitvoeren. Ik blijf natuurlijk altijd beschikbaar voor al onze leden, mochten ze vragen hebben of met twijfels zitten. Corona of niet, we laten ons hier in Lauwe alvast niet kennen."

De Lauwse dansschool is er eentje met naam en faam. Verschillende nationale en internationale titels op hun palmares, een propvolle kast met bekers en zelfs een erg succesvolle deelname aan Belgium's Got Talent. Marie-Lien Valcke mag zich met trots een fundament noemen in de wereld van discodansen. En toen kwam corona! "Ook onze school moest noodgedwongen de deuren sluiten." De stem van Marie-Lien laat echter duidelijk merken dat er van opgeven geen sprake is. "We hebben een wereldkampioenschap discodansen op de planning staan. De bedoeling was om in oktober naar Italië te trekken en daar te tonen dat de Belgen wereldtop zijn. Of het nu effectief plaatsvindt of niet, dat is nu nog niet meteen duidelijk, maar we zijn heus niet van plan om in de zetel te blijven zitten. Onvoorbereid deelnemen aan een kampioenschap, vooral op dit niveau, is helemaal geen optie. We besloten daarom ook om de digitale weg op te gaan en les te geven via YouTube."Danslessen in je living, het toont aan dat het de dansende deernes menens is. "Ik spreek over het kampioenschap, maar de lessen gelden natuurlijk voor al onze leden", verdedigt Marie-Lien zich vurig. "Eender wie hier les komt volgen, wordt geconfronteerd met een unieke situatie, waardoor we plots allemaal thuis moeten blijven. Dankzij de digitale lessen blijft iedereen bewegen en kunnen we vooral een poging doen het dagelijkse leven zo normaal mogelijk te houden. Eenmaal per week krijgt iedere leeftijdsgroep een unieke link, die hen naar een videoles op YouTube brengt. We filmen alles hier in de danszaal om het zo herkenbaar mogelijk te houden, maar de moves zelf moeten ze thuis uitvoeren. Ik blijf natuurlijk altijd beschikbaar voor al onze leden, mochten ze vragen hebben of met twijfels zitten. Corona of niet, we laten ons hier in Lauwe alvast niet kennen."