Digitaal inschrijven bij kunstonderwijs in Kortrijk

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het Kortrijkse deeltijds kunstonderwijs heeft de inschrijvingen voor het komende schooljaar geopend. Met ruim 550 inschrijvingen voor de academie en ruim 400 voor het conservatorium in minder dan een week tijd, zijn die vlot van start gegaan ondanks het feit dat dit enkel digitaal mogelijk is.

Ook het Kortrijkse deeltijds kunstonderwijs werd getroffen door de coronacrisis. Van de ene op de andere dag moesten de lessen stopgezet worden in Academie Kortrijk en Conservatorium Kortrijk. Dat belette de leerkrachten niet om creatief aan de slag te gaan. Er werden manieren gezocht om toch contact te blijven houden met de leerlingen. Zo werden vanuit de Academie uitdagende opdrachten online gezet via Youtube zodat de leerlingen hiermee van thuis uit aan de slag konden. Via videocalls hielden de studenten ook contact met elkaar en gaf men feedback op elkaars kunstwerken. Op de sociale media van de Academie werden de resultaten gepost.

In mei starten traditioneel de inschrijvingen voor het volgende schooljaar op. Hoewel dit jaar enkel op digitale manier kan ingeschreven worden door de coronamaatregelen, werd besloten om de inschrijvingen toch al op te starten en zo de gewone structuur van een schooljaar te bewaren. Het belet de leerlingen duidelijk niet om in te schrijven. Na minder dan een week zijn er al ruim 400 inschrijvingen voor het Conservatorium en ruim 550 voor de Academie.

Kelly Detavernier, schepen van Deeltijds Kunstonderwijs: “De leerkrachten hebben zich enorm flexibel opgesteld en hebben zich van hun creatiefste kant laten zien om toch in contact te blijven met de leerlingen. Het is niet evident om de inschrijvingen op te starten als je geen kandidaat-leerlingen kunt ontvangen, maar de vele inschrijvingen in de eerste week tonen aan dat onze leerlingen de Academie en het Conservatorium een warm hart toedragen.”

Alle Kortrijkse scholen zullen ook een digitale flyer ontvangen die ze kunnen doorsturen aan hun leerlingen.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten