Dievenbende pompt mazout uit drie vrachtwagens in Diksmuide: 1.800 liter gestolen

© JH
Redactie KW

Een wellicht professionele dievenbende heeft zondagnacht ingebroken in de mazouttanks van drie geparkeerde vrachtwagens. Het pompte daar in totaal 1.800 liter diesel uit.

De eerste feiten werden ontdekt rond 4.30 uur in de Pluimstraat. Daar gingen de dieven zelfs bijzonder slordig te werk. Ze tankten weliswaar 1.000 liter mazout uit de vrachtwagen maar morsten ook flink wat op de openbare weg. De brandweer kwam ter plaatse om de openbare weg te reinigen en de politie voor de vaststellingen. Zo bleek dat het om een diefstal ging.

“Terwijl we daar bezig waren met de vaststellingen kwam een nieuwe melding binnen, deze keer van twee vrachtwagens”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. “Die feiten gebeurden in de Kleine Dries. Ook daar gingen de dieven op identieke wijze te werk. We kunnen dus wel stellen dat dit het werk is van dezelfde daders. Het onderzoek loopt nog. Het is al een hele tijd geleden dat we nog te maken kregen met brandstofdiefstallen. Waarom dit nu plots voorkomt hebben we het raden naar. Misschien omdat de dieven dachten dat door de coronacrisis de pompen gesloten zouden worden en ze zonder zaten?”

Hulp van sleutels

Behalve de Pluimstraat werden twee feiten gepleegd in de Kleine Dries. Daar werd het afvalbedrijf Mares, dat ook containers verhuurt, het slachtoffer. “Bij ons werd de mazout van twee vrachtwagens gestolen”, zegt zaakvoerder Ralph Mares. “Een van de trucks stond langs de weg, de andere op ons bedrijventerrein maar die was ook toegankelijk. Onze andere vrachtwagens stonden binnen. In totaal werd bij ons zo’n 800 liter mazout gestolen, goed voor ongeveer 1.000 euro.”

“We hebben met onze bewakingscamera’s alles kunnen filmen. Daaruit bleek dat ze een andere vrachtwagen naast de onze zetten en zeker zo’n 30 minuten werk hebben gehad. Maar schade aan de tankkleppen hebben ze niet gemaakt. Wellicht ging het dus om professionele dieven die nagemaakte sleutels hadden om de tanks te openen. Helaas zijn hun gezichten op de beelden moeilijk te zien, net als hun eigen nummerplaat. We hebben klacht ingediend.”

De politie onderzoekt verder de zaak. Er wordt gevraagd om extra aandacht te houden de komende dagen in de regio voor eventuele nieuwe gevallen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier