Dieven stelen kerstboom van handelaars in Bredene

© (Foto JRO)
Redactie KW

Groot was de verbazing bij Kris Vandermaes en Ann Vuylsteke toen ze vrijdagmorgen merkten dat hun kerstboom voor de deur van hun handelszaak in Bredene verdwenen bleek. “Enkele jaren geleden werd onze kerstboom ook al gestolen. Wie doet nu zoiets”, vraagt het koppel zich af.

Kris en Ann baten al 30 jaar Optiek Ter Duinen uit in de Duinenstraat in Bredene. Eerst iets verderop in de straat, sinds 20 jaar in een nieuwbouw in het begin van de straat. “Elk jaar proberen we in de straat wat sfeer te scheppen met de verschillende handelaars door een kerstboom voor onze deur te plaatsen en die ook te versieren”, vertelt Ann. “Woensdag hadden we onze bestelde kerstboom van 1,80 meter gekregen en zoals steeds maakten we er ook nu weer iets moois van. We maakten de kersboom met touwen vast en verankerden die in de muur.”

Nietsvermoedend sloot het koppel woensdagavond de deuren. Donderdag is hun vaste sluitingsdag. Toen het koppel vrijdagmorgen hun winkel wou openen, merkten ze dat hun kerstboom verdwenen was. “Werd onze boom nu gestolen op donderdagnacht of vrijdagnacht, dat weten we niet. Alleen weten we dat het al de tweede keer is dat men onze kerstboom steelt. Wie doet nu zoiets? Waarschijnlijk werd de kerstboom opgeladen in een bestelwagen. We vroegen het hier al eens rond in de buurt, maar niemand heeft iets gezien. In eerste instantie dachten we dat hij met de harde wind van de laatste dagen weggewaaid was. Ik ging nog kijken in de straat, maar nergens te vinden”, zucht Kris. “Op zich gaat het hier niet om het grote geld, maar om het principe. Van andermans gerief blijf je af. Hoe kunnen mensen nu genieten van een gestolen kersboom? Het geeft een wrang gevoel.”

Het koppel twijfelde, maar besliste uiteindelijk om toch geen nieuwe boom te plaatsen. “Kerstmis is nu te kortbij en tegen dat we opnieuw een boom besteld hebben en die versierd hebben, staan de feestdagen voor de deur. Dan zal het maar een jaartje zonder moeten. Of we klacht hebben ingediend? Tegen wie? En voor een kerstboom… Het is alleen jammer dat we de moeite doen om de straat wat op te fleuren en dat men dan het lef heeft om een kerstboom te stelen. Gelukkig hebben we nog onze etalage. Jaarlijks doen we mee met de etalagewedstrijd van de gemeente. Mensen kunnen stemmen op de mooiste etalage”, besluit Ann.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier