Dieven stelen jassen én foto van te vroeg gestorven Brugs meisje

In de jas van Jordy zat de laatste foto van zijn zusje, die in 2013 overleed. © gf
Stefan Vankerkhoven

Op sociale media verschenen berichten van enkele Brugse jongeren, van wie het voorbije weekend hun jas gestolen werd tijdens het uitgaan in op de Brugse Eiermarkt. Een van hen is Jordy Carrette, leerling aan het Vrij Technisch Instituut in Brugge. Hij trok naar café Ambiorix om te gaan feesten samen met zijn nicht.

“Het loopt momenteel moeilijk in mijn relatie, dus wou ik mijn gedachten verzetten”, vertelt Jordy. “Op café kreeg ik het warm, net als mijn nicht heb ik mijn jas aan het raam gelegd. Ik vroeg een vriendin die ernaast stond om erop te letten. Toen we naar huis wilden gaan, was alles weg. Mijn sleutels van mij huis én van mijn DAX, mijn identiteitskaart. En het belangrijkste: een laatste foto van mijn zusje, die in 2013 overleed aan een hersenbloeding. Dat doet mij nog het meeste pijn”, aldus Jordy. Ook de jas van zijn nicht bleek verdwenen.

Nadat hij het nieuws postte op Facebook, kreeg Jordy meteen antwoord van andere Brugse jongeren, die ook meldden dat recent hun jas gestolen werd tijdens het uitgaan op de Eiermarkt. Is er in Brugge een bende actief die zich bezighoudt met het stelen van jassen van uitgaande jongeren? Of betreft het geïsoleerde feiten? Of hebben dronken jongeren per abuis de jassen van anderen mee genomen?

“Aangifte is belangrijk”

Lien Depoorter, woordvoerder van de lokale politie Brugge, zegt dat er geen klachten of meldingen binnen gekomen zijn: “Het is belangrijk dat jongeren aangifte doen van diefstal.”

Waarom heeft Jordy dit niet gedaan? Jordy: “Dan moest ik die nacht nog te voet naar het politiekantoor. Ik vermoed dat de politie op zaterdagnacht nog andere dingen te doen heeft…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier