Dieven krijgen zware celstraf na achtervolging door Torhoutse supermarktuitbater

Thibaut Lemahieu sprong samen met een kassierster in zijn auto en kon de vluchtwagen na een dolle achtervolging klemrijden. © (AFr)
Redactie KW

Vier Georgiërs hebben tot twee jaar cel voor een hele reeks winkeldiefstallen gekregen. Twee van hen sloegen eind 2017 toe in een Delhaize-filiaal in Torhout. De zaakvoerder en een kassierster achtervolgden hen toen met de wagen. Toch konden ze ontkomen.

Op 28 december 2017 stapten Levan K. (30) en Nodar B. (34) de AD Delhaize langs de Karel de Goedelaan in Torhout binnen. Ze winkelden voor ongeveer 500 euro. Toen het duo met de kar via de ingang de winkel probeerde buiten te wandelen, sloeg een kassierster alarm. De dieven lieten de kar staan en vluchtten weg in een klaarstaande Peugeot 306 met Franse nummerplaat. Zaakvoer Thibaut Lemahieu sprong samen met de kassierster in zijn Mercedes Vito en kon de vluchtwagen na een dolle achtervolging door het centrum van Torhout klemrijden in een doodlopende straat. De dieven ramden zijn bestelwagen tot twee keer toe, maar moesten hun Peugeot uiteindelijk achterlaten. Vervolgens gingen ze er samen met nog een derde kompaan te voet vandoor.

Hele reeks diefstallen

Camerabeelden en DNA-onderzoek wezen uit dat Levan K. in diezelfde periode samen met landgenoot Tamaz K. (48) een hele reeks sigarettendiefstallen pleegde in Okay-filialen in Beernem, Zedelgem, Knesselare en Jabbeke. Op 21 augustus vorig jaar konden de twee samen met een vierde verdachte, Akvsenti K. (43), geklist worden in Knokke waar ze enkele winkeldiefstallen hadden gepleegd. Levan K. kreeg nu 30 maanden effectieve celstraf. Nodar B. en Tamaz K. kregen elk twee jaar cel, Akvsenti K. een jaar celstraf met uitstel. De verdachten ontkenden grotendeels hun betrokkenheid. Thibaut Lemahieu kreeg een schadevergoeding van ruim 2.000 euro toegekend. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier