Dieven gaan aan de haal met twee forse bloempotten in Moorslede

Om deze bloempotten gaat het. © (foto Facebook)
Redactie KW

Het rustige Moorslede is in de ban van een erg bijzondere roof. Twee loodzware, decoratieve bloempotten verdwenen er met de noorderzon . “Ik hoop dat de dieven er een stevige hernia aan over houden”, klinkt het bij Kathy Steelandt, uitbaatster van B&B Madelette.

Wie een eigen zaak start, probeert klanten zo goed en aangenaam mogelijk te ontvangen. Voor Kathy was het ook niet anders toen ze vorig jaar in september besloot een B&B te starten in de Hovingestraat. “We kochten twee grote en vooral erg zware bloempotten om aan de voordeur te plaatsen”, klinkt het bij een duidelijk geïrriteerde Kathy. “Als kers op de taart hebben we ze onderaan nog gevuld met stenen. Die bloempotten was dusdanig diep dat niemand de bloemen zou kunnen zien, we moesten dus ophogen.”

Grote, zware en vooral dure bloempotten? Het nieuwe doelwit bij voorkeur voor, gemotiveerde, bandieten zo blijkt. “Toen we deze morgen naar de B&B trokken waren onze twee pronkstukken verdwenen”, verzucht de uitbaatster. “Je kan jezelf de vraag stellen hoe ze dit in hemelsnaam hebben kunnen klaarspelen. Ze wegen enorm veel waardoor de boeven alvast niet alleen te werk zijn gegaan. Ook zijn die dingen zo omvangrijk dat je een bestelwagen of een aanhangwagen moet gebruiken.”

De schuldigen verdwenen, met bloempotten, als letterlijke dieven in de nacht maar Kathy blijft niet bij de pakken zitten. “Ik riep ondertussen via sociale media al op om mee te helpen zoeken”, klinkt het strijdvaardig. “We vernamen ook dat de buren camera’s hebben hangen dus misschien kunnen we op die beelden wel een en ander ontdekken. In ieder geval hoop ik dat eender wie de bloempotten meenam wroeging krijgt en ze terug brengt. Als ze onderweg nog een hernia krijgen door met het gewicht te sleuren, dan is dat goed meegenomen.”

Madelette – B&Bhttps://www.facebook.com/Madelette-BB-273749626651284/https://www.facebook.comFacebook1

Gelieve dit bericht zoveel mogelijk te DELEN zodat de DIEF die onze 2 prachtige bloempotten van aan onze voordeur heeft…

Geplaatst door Madelette – B&B op Vrijdag 6 maart 2020

rich1.0https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=495521334474111&id=273749626651284552

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier