Dieter vindt nieuwe uitdaging in Crossfit Roeselare

Dieter Demey en Kelly Soenens zetten zich nu volop in voor Crossfit Roeselare. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Sinds enkele weken hebben Dieter Demey en Kelly Soenens Crossfit Roeselare overgenomen van twee Bruggelingen. Meteen namen ze ook een nieuw pand in gebruik, namelijk in de Liebeekstraat 7.

“Na mijn actieve voetbalcarrière bij onder meer Rumbeke en Ledegem nu goed vier jaar geleden, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk heb ik me bijgeschoold tot personal trainer en op die manier heb ik de mensen van Crossfit Brugge leren kennen. Hun betrachting op dat moment was om uit te breiden naar enkele andere West-Vlaamse steden waaronder zeker ook Roeselare. Aangezien ik hier woon, keek men onmiddellijk in mijn richting om de lessen hier te geven. In de oude squashzaak in de Stokerijstraat was de belangstelling immens. In geen tijd stond de teller van ons ledenaantal op honderdvijftig. Iedereen wilde wel de combinatie van cardio- en krachttraining met gymnastics leren kennen. Het werk van mijn vrouwtje en mezelf werden dus duidelijk gewaardeerd door iedereen waardoor de werking bijna uit zijn voegen barstte. Begin dit jaar kregen we plots een voorstel om Crossfit in Roeselare volledig over te nemen. Aangezien we beiden nog werkzaam zijn in de privésector werd alles goed overwogen, maar werd ingestemd eens we zekerheid hadden over een nieuwe locatie. Dankzij een tussenkomst van het schepencollege die een snelle functiewijziging van het gebouw toestond, zijn we nu al enkele weken bezig in de Liebeekstraat 7 in Roeselare.”

Voor jongeren

Wie kan er eigenlijk allemaal terecht bij jullie? “Eigenlijk is iedereen welkom vanaf 2,5 jaar oud want sinds kort is nu ook een jongerenafdeling opgericht. Je hoeft dus zeker nog geen atleet te zijn bij ons om bij Crossfit in Roeselare te starten. Hier bouwen we met een persoonlijke begeleiding en op een verstandige manier aan de uitbouw van je lichaam. Het is ook de bedoeling om op termijn ook een soort seniorenprogramma op te starten om ook deze leeftijdscategorie in beweging te houden. In heel de stad maar ook in de wijde regio moet men weten dat men bij Crossfit niet alleen aan lopen of fietsen doet”, aldus de 39-jarige leerkracht aan het VTI in Roeselare. Alle info via info@crossfitroeselare.be. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier