Dieter Vercaemer fietst 12 uur op rollen voor De Graankorrel Kruiseke

Dieter Vercaemer. © (foto LLW)
Redactie KW

Dieter Vercaemer uit Kruiseke is volop aan het trainen om op zaterdag 16 mei – tijdens het schoolfeest van De Graankorrel Kruiseke – 12 uur lang op de rollen te fietsen. Hij organiseert zijn actie ten voordele van de plaatselijke basisschool, waar hij zelf ooit school liep, en waar zijn beide dochters kind aan huis zijn.

“Afgelopen september ben ik beginnen trainen op de rollen. Nadat ik bijna mijn hele leven heb gevoetbald, ben ik zo’n 14 jaar geleden gestart met fietsen. Tot enkele seizoenen geleden reed ik effectief ook koersen mee.”

“Ik sleutel ook dagelijks aan fietsen: ik combineer mijn parttime job bij Minerva in Ieper met mijn eigen fietsenzaak, Dcycles in Geluwe. Fietsen maken dus een aanzienlijk deel van mijn leven uit,” lacht hij.

“Aangezien fietsen op de rollen iets helemaal anders is dan buiten fietsen, wil ik me er toch echt op toeleggen en me deftig voorbereiden.”

Trainingsschema’s

“Sportcoach Tom Seyns heeft trainingsschema’s voor me opgesteld, die ik nauwkeurig volg. Ik heb weken achter de kiezen waarin ik meer dan 400 kilometer op de rollen trainde. Ik wissel wel eens af met buiten fietsen, maar ik werk toch minstens drie vierde van mijn trainingen op de rollen af.”

“Binnenkort start ik met sportmassages bij Arne Dejonghe uit Geluwe. Mijn vorm zit al vrij goed, ik moet er nu vooral voor zorgen dat ik op niveau blijf en mezelf niet opblaas tijdens de trainingen.”

Twaalf uur aan een stuk op de rollen fietsen, hoe zit dat praktisch in elkaar? “Ik zal de twaalf uur opsplitsen in blokken van vier uur. Om de vier uur heb ik een half uur pauze voor een sanitaire stop, een douche, een sportmassage, om mijn kledij te verversen… Het zal nodig zijn!” beseft Dieter.

Schoolfeest

“Het schoolfeest van De Graankorrel vindt elk jaar plaats in een grote feesttent op de terreinen van voetbalclub Sparta Kruiseke. Omdat daar honderden mensen binnen zitten, niet zelden met een mooi zonnetje buiten, dreigt het er veel te warm te worden. Daarom stelt Bernard Geldof van Medimoto zijn medical unit ter beschikking. Dat is een ambulance in de vorm van een aanhangwagen, met een uitschuifbare luifel waaronder ik zal fietsen. Zo hoop ik wat meer zuurstof te hebben en niet oververhit te geraken.”

Ik heb sponsors gezocht en een fietsuitrusting ontworpen, waarmee ik mijn trainingen binnen en buiten afwerk, en waarmee ik uiteraard de dag zelf ook zal fietsen. Daarnaast zal de jaarlijkse tombola op het schoolfeest vervangen worden door een lotjesverkoop, waarbij iedereen voor 3 euro een gok kan wagen naar het aantal kilometer dat ik zal afgelegd hebben in die twaalf uur. Er is onder andere een ballonvaart voor twee te winnen, een waardebon voor het Ariane Hotel, een cadeaubon voor B&B Les Hauts de Piolenc, en talloze andere prijzen.”

Beter dan drie jaar geleden

“Ik hoop met deze actie beter te doen dan drie jaar geleden. Toen haalde ik zo’n 1.200 euro op voor de school door een gesponsorde beklimming van de Mont Ventoux.”

“Ik zet deze acties op poten omdat ik de school een warm hart toedraag. Mijn dochters Mirthe en Jitske lopen er school en ik heb er zelf school gelopen. Wetende dat een heel aantal jaren geleden de sluiting dreigde wegens te weinig leerlingen, ben ik heel dankbaar voor wat coördinerend directeur Christophe Verleene van De Graankorrel voor ons dorpsschooltje heeft gedaan.”

“Er zijn nieuwe klassen gebouwd, de vroegere pastorie is omgebouwd tot extra schoolgebouw, er zijn nieuwe ramen en vloeren gekomen in de oude klassen… De school heeft een hele weg afgelegd, en ik ben maar wat blij dat mijn dochters hier mee kunnen van genieten!” aldus een erkentelijke Dieter Vercaemer. (LLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier