Dieter uit Ingelmunster zoekt sponsors voor zijn rolstoel

Dieter wil een lichtere versie van deze rolstoel waarin hij nu zit aankopen, zodat hij kan sporten. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

Op zondag 29 april is er een Truck-Tractor en camionette-wijding van De Bouwvrienden op het terrein van Grondwerken Bossuyt in de Meulebekestraat. Wie aanwezig is, kan Dieter Wulbrecht steunen, die met de opbrengst een nieuwe rolstoel wil aankopen.

Sinds 22 april 2014 sukkelt Dieter Wulbrecht uit de Oostrozebekestraat met zijn gezondheid. Momenteel verplaatst hij zich in een rolstoel. Ook in huis kan hij zich zonder krukken maar moeilijk verplaatsen. Na een plotse voetverlamming werd Dieter lange tijd met zware zenuwpijnen geconfronteerd. Sinds de inplanting van een neurostimulator is de pijn verminderd. Door deze operatie neemt Dieter (35) eveneens minder pillen.

Dit is positief nieuws, maar toch blijft hij dagelijks nog pijn hebben. Dieter wil meer naar buiten komen. Hij heeft een rolstoel, maar bij de aankoop van deze rolstoel wist hij niet dat hij met wat opleg een andere actieve rolstoel kon bekomen, zodat hij zich nog beter zou kunnen verplaatsen.

Twee jaar geduld

“Mijn huidige rolstoel is zwaar en ik kan er ook niet mee sporten”, zegt de papa van Milan (11) en Jana (8). “Ik kan zo’n actieve rolstoel wel verkrijgen, maar dan moet ik nog twee jaar geduld hebben. Dat vind ik spijtig, want met een actieve rolstoel kan ik gemakkelijker de baan op en kan ik eveneens sporten.”

Dieter vroeg een nieuw rekeningnummer aan, speciaal voor de stortingen voor zijn nieuwe rolstoel. “Ik vraag geen grote bedragen, vele kleintjes maken ook een groot bedrag”, zegt Dieter, die een tweedehands rolstoel kan aankopen tussen de 1.500 en 2.000 euro, een nieuwe kost 3.000 à 4.000 euro. “Intussen deden meerdere mensen al een storting, waarvoor dank. Wie dat wenst, krijgt vanaf 40 euro een bewijs voor de belastingen.” Dieter krijgt ook steun van De Bouwvrienden, die op zondag 29 april een evenement houden in de Meulebekestraat 155. Ter plaatse worden er zelfgemaakte taarten,

pannenkoeken, enz. verkocht. De opbrengst gaat integraal naar Dieter. (Patrick D.)

Storten kan op het rekeningnummer BE27 7350 5034 1873.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier