Diervriendelijk vuurwerk in Oostkamp

© GS
Redactie KW

De eerste kermisdag in Oostkamp werd afgesloten met een klank- en lichtspel in het Beukenpark.

Vorig jaar werd door het droogte-alarm afgezien van een traditioneel vuurwerkspektakel en werd een eerste keer overgestapt op een klank en lazer show. “We hebben dit jaar nog een stap verder gezet en ons traditioneel vuurwerk vervangen door een diervriendelijk en geluidsarm vuurwerk in het Beukenpark“, legt burgemeester Jan de Keyser te uit. “Zo hoeven paarden, honden, katten niet meer te schrikken. Wel hebben we het element lazer show behouden en alles gecombineerd met vlammen, geregisseerd op hedendaagse muziek. Met deze vorm van vuurwerk blijven we met Oostkamp een voortrekkersrol spelen in de regio.”

Het werd een aangenaam schouwspel dat gesmaakt werd door het zeer talrijk opgekomen publiek. 20 minuten lang werden ze verrast door een snelle opeenvolging van vuurpijlen, lazers en omhoogstuwende vlammen. Dat het vuurwerk diervriendelijk was en ongeveer 60% minder geluid met zich meebracht, was ook te merken in het Beukenpark zelf. Sommige bezoekers hadden namelijk hun hond meegebracht. Ook op sociale media werd – buiten één reactie dat er beter geen vuurwerk zou zijn – vooral positief gereageerd op deze vernieuwde vorm van het Oostkampse vuurwerk.

Het volledige spektakel was in handen van de Oostkampenaar Kris Degrijse. “We hebben maar één negatieve reactie tussen allemaal positieve reacties, wat een enorme verbetering is”, reageerde Kris tevreden. We hebben ons best gedaan om er een mooi klank-, vuur- en lichtspel van te maken.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier