Dierenvoedselbank voor baasjes met financiële moeilijkheden

Bruggelingen in budgetbeheer bij het OCMW en personen in schuldbemiddeling kunnen er een beroep op de dierenvoedselbank. © Davy Coghe
Redactie KW

Bruggelingen in budgetbeheer bij het OCMW en personen in schuldbemiddeling kunnen er een beroep op doen. Het is volgens de Brugse schepen voor Dierenwelzijn Mathijs Goderis een stap in de goeie richting.

“Na de oprichting van de dierenpolitie die actief is binnen de Brugse politie is er nu de dierenvoedselbank die ten gunste komt van het dierenwelzijn in Brugge”, vertelt de Brugse schepen Mathijs Goderis die samen met dienstdoend burgemeester Pablo Annys de dierenvoedselbank officieel mocht openen.

De mensen die er een beroep op doen krijgen aangepast eten mee voor hun huisdier. Ze mogen ook niet te veel dieren houden. Wie komt krijgt dierenvoer mee aangepast aan de hond of kat en het ras. Zo wordt ook verspilling voorkomen. We willen het ook niet volledig gratis doen en ze moeten 2 euro betalen per bedeling zodat ze ook zien dat een huisdier houden geld kost en ze er goed mee om moeten gaan. We hopen dat we daarmee heel wat Bruggelingen helpen en werken daarvoor samen met het OCMW. Het initiatief wordt warm onthaald bij de Brugse armoedeverenigingen.”

(Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier