Dierenpark Zonnegloed doet oproep: “Breng ons je oud fruit en groeten”

De donatiekar voor de poort van De Zonnegloed. © CM
Redactie KW

De Zonnegloed, het opvangcentrum voor mishandelde en verwaarloosde wilde dieren in Oostvleteren, vraagt mensen hun overschot aan groenten en fruit naar het park te brengen. Ook giften zijn welkom. “Alle beetjes helpen om onze dieren de harde winter door te helpen.”

De uitbaters van De Zonnegloed in Oostvleteren, waar zo’n 400 opgevangen dieren zitten, trekken aan de alarmbel. “Het is zeer triestig wat er nu in de wereld gebeurt en niemand weet hoe lang de pandemie en de maatregelen zullen duren”, zegt Karel Ackaert. “We leven mee met iedereen die erg geraakt wordt door het coronavirus, zowel op vlak van gezondheid als financieel. We doen echter een oproep aan iedereen die (soms) met overschot zit van groenten en fruit. Graag zouden wij dit aan onze honderden dieren willen geven in plaats van te laten wegrotten of weg te gooien.

Ook ophalen

“We kunnen ze dus niet overal zelf gaan ophalen. We hebben een donatiekar voor onze poort geplaatst en wie wil kan daar zijn groenten en fruit ingooien”, aldus Karel. “Die legen we dagelijks.” Mensen die niet zelf de verplaatsing kunnen maken, kunnen een berichtje sturen naar ons en dan kunnen vrijwilligers alles eventueel komen ophalen. Dat kan via messenger, via info@dezonnegloed.be of via Facebook.”

De Zonnegloed heeft nood aan appelen, peren, bananen, kiwi, sinaasappelen, druiven, avocado’s, wortelen, tomaten, komkommers, witloof, courgette, aardappel en andijvie. Sla en noten hoeven niet. “Veel van onze dieren hebben ook specifieke voeding nodig die wij mensen niet eten. Die moeten we dus bestellen en aankopen. Daarnaast zijn er onze vaste doorlopende kosten: elektriciteit, gas, water, medicatie, dierenartsen en dierenverzorgers. Elke gift helpt om onze dieren door de harde wintermaanden te helpen.

Giften welkom

Giften kunnen op rekening BE58 7390 1329 6879 van Sanctuary De Zonnegloed vzw. “Of koop alvast een cadeaubon voor een bepaald bedrag, die je dan kan gebruiken zodra ons park weer open mag”, klinkt het nog. “Alvast bedankt voor jullie steun.” Zondag brachten al verschillende mensen groenten en fruit naar het dierenpark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier