Dierenopvangcentrum De Zonnegloed vraagt groenten en fruit voor de dieren

Het dierenopvangcentrum De Zonnegloed heeft een oproep gedaan om overschotten aan groenten en fruit binnen te brengen. “In plaats van te laten wegrotten of weg te gooien kunnen wij onze dieren eten geven”, zegt verantwoordelijke Karel.

De Zonnegloed vraagt aan iedereen om overschotten groenten en fruit te komen brengen. © LBR

“Het is zeer triestig wat er momenteel in de wereld aan het gebeuren is. Niemand weet hoe lang dit gaat duren en hoe de toekomst er zal uitzien. We leven mee mee met iedereen die erg geraakt wordt door het coronavirus, gezondheidsmatig of financieel. We duimen dat alles goed komt voor iedereen”, zo zegt verantwoordelijke Karel Ackaert van dierenopvangcentrum De Zonnegloed.

“Toch even een oproep, vooral aan de horecazaken en winkels die plots met een overschot zitten aan groenten en fruit. Graag zouden wij deze aan onze honderden dieren geven. In plaats van te laten wegrotten of weg te gooien. Wij kunnen zelf niet overal gaan ophalen, dus als het kan graag brengen en plaatsen in de zwarte containers voor onze poort. Als je het zelf niet kan brengen dan haalt een vrijwilligers het voor ons op, komende vrijdag. De overschotten mag je voor je deur plaatsen op vrijdag. Zo hoef je niet bang te zijn voor contact met mensen. Wel graag het exacte adres melden aan ons. Dat kan via e-mail naar info@dezonnegloed.be of via Messenger.”

Wat kan De Zonnegloed gebruiken? Appelen, peren, bananen, kiwi, sinaasappelen, avocado’s, wortelen, tomaten, komkommers, witloof en andijvie…. “Alvast heel erg bedankt aan alle mensen die ons als financieel hebben gesteund en ook aan de mensen die al veel fruit en groenten aan de poort kwamen plaatsen.” (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.