Dierenopvangcentrum De Zonnegloed vraagt groenten en fruit voor de dieren

De Zonnegloed vraagt aan iedereen om overschotten groenten en fruit te komen brengen. © LBR
Redactie KW

Het dierenopvangcentrum De Zonnegloed heeft een oproep gedaan om overschotten aan groenten en fruit binnen te brengen. “In plaats van te laten wegrotten of weg te gooien kunnen wij onze dieren eten geven”, zegt verantwoordelijke Karel.

“Het is zeer triestig wat er momenteel in de wereld aan het gebeuren is. Niemand weet hoe lang dit gaat duren en hoe de toekomst er zal uitzien. We leven mee mee met iedereen die erg geraakt wordt door het coronavirus, gezondheidsmatig of financieel. We duimen dat alles goed komt voor iedereen”, zo zegt verantwoordelijke Karel Ackaert van dierenopvangcentrum De Zonnegloed.

“Toch even een oproep, vooral aan de horecazaken en winkels die plots met een overschot zitten aan groenten en fruit. Graag zouden wij deze aan onze honderden dieren geven. In plaats van te laten wegrotten of weg te gooien. Wij kunnen zelf niet overal gaan ophalen, dus als het kan graag brengen en plaatsen in de zwarte containers voor onze poort. Als je het zelf niet kan brengen dan haalt een vrijwilligers het voor ons op, komende vrijdag. De overschotten mag je voor je deur plaatsen op vrijdag. Zo hoef je niet bang te zijn voor contact met mensen. Wel graag het exacte adres melden aan ons. Dat kan via e-mail naar info@dezonnegloed.be of via Messenger.”

Wat kan De Zonnegloed gebruiken? Appelen, peren, bananen, kiwi, sinaasappelen, avocado’s, wortelen, tomaten, komkommers, witloof en andijvie…. “Alvast heel erg bedankt aan alle mensen die ons als financieel hebben gesteund en ook aan de mensen die al veel fruit en groenten aan de poort kwamen plaatsen.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier