Dierenasiel verkoopt kakjes om katjes te helpen

© CL
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Bij dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem hebben ze een wel heel bijzondere manier gevonden om fondsen te verwerven. Ze verkopen er strontjes! Geen honden- of kattendrollen, maar heerlijke pralines van de bekende chocolatier Beugnies uit Marke.

De strontjes zijn geen nieuw zicht in de winkel van Beugnies Les Chocolats in Marke. “We ontwikkelden ze anderhalf jaar geleden toen een ‘wildkakker’ de Kortrijkse centrumstraten teisterde”, vertelt Arthur Beugnies.

“Ze zijn sindsdien steeds populair gebleven. Sommige klanten komen er speciaal voor naar onze winkel. Dus toen de mensen van vzw De Knuffelpootjes vroegen of we ze ook konden verkopen om hen te steunen, hebben we niet lang getwijfeld. We hebben trouwens zelf verschillende honden die uit een asiel komen. Het goede doel ligt ons dus nauw aan het hart.”

Kittens blijven toestromen

Die steun is broodnodig, weet Brenda Devos van dierenasiel De Knuffelpootjes. “Dit jaar blijven de kittens gewoon toestromen”, verzucht ze. “Vorige week vonden we er weer vier in een plastiek zak in een afvalcontainer. Dat brengt ons totaal dit jaar op meer dan 100 geredde katjes. Die kleintjes moeten allemaal nog de fles hebben. We kopen de beste kwaliteit van poedermelk, omdat we ze de beste kans op overleven willen geven en dat kost bakken vol geld.”

“Reken daar nog eens hun vaccinaties en sterilisaties bij, en dan kom je lang niet rond met de 300 euro die we voor een adoptie aanrekenen. Elke cent is daarom meer dan welkom. En als het kan met een leuke, ludieke actie, des te beter!”, besluit ze enthousiast.

De kakjes zijn gemaakt van melkchocolade en nootjes. Een doosje met drolletjes kost 15 euro. Ze zijn te verkrijgen in dierenasiel De Knuffelpootjes, gelegen in de Brun Cornet 40 in Rekkem, bij Beugnies Les Chocolats in Marke en bij dierenspeciaalzaak Noach zo lang de voorraad strekt. In de week van 11 oktober vind je de vrijwilligers van De Knuffelpootjes bovendien in het winkelcentrum Ring Kortrijk, ook daar kan je een doosje kakjespralines kopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.