Dierenasiel De Leiestreek pakt uit met kalender van adoptiedieren

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem legde 365 geadopteerde dieren vast op de gevoelige plaat. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem pakte afgelopen week uit met een wel heel bijzondere scheurkalender. “Je vindt er 365 dieren in die geadopteerd werden via ons asiel. Eentje voor elke dag van het jaar”, aldus een trotse Veerle Debaillie, verantwoordelijke van het asiel.

“Jaarlijks vinden een goede 1.000 dieren via ons een nieuwe thuis. Voor de ene gaat dat al vlotter dan voor de ander. Daarom organiseren we dikwijls een fotoshoot voor hen. In de zoektocht naar een geschikt baasje, kan een mooie foto van het dier immers wonderen doen.”

Het was de voorzitter van het asiel, Filip Debaillie die een jaar geleden op het idee kwam om al die foto’s te bundelen. “Aanvankelijk leek het een onmogelijke onderneming”, lacht Veerle. “Maar met de inzet van heel wat medewerkers en vrijwilligers, is het ons toch gelukt.”

Vrijwilligers

De foto’s werden op vrijwillige basis genomen door Els Verhelst, Arne Boone en Niels Dierickx. De lay-out en de teksten werden voorzien door Veerle zelf en Niels, een van de medewerkers van het asiel. “Achter elke foto zit een mooi verhaal”, klinkt het.

Veerle hoopt bovendien dat de verkoop van de kalender de vele financiële verliezen van het afgelopen coronajaar een beetje kan goed maken. “We hebben immers grootste plannen met het asiel. Er komt een nieuwe quarantaineruimte voor de katten en een plek waar onze dierenarts aan de slag kan”, besluit Veerle.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier