Dierenactivisten blokkeren ingang slachthuis De Coster in Ruiselede

"Onnodig slachten van dieren is immoreel en voor ons uit den boze. Daarom protesteren we hier nog tot 11 uur", zegt Clio Fordeyn van Save Movement Belgium. © RV
Redactie KW

Dierenactivisten van Save Movement Belgium blokkeerden dinsdagmorgen de toegangsweg naar het exportslachthuis De Coster in Ruiselede. Met twee politiemensen discreet op afstand protesteerden ze met affiches en borden tegen de vleesindustrie.

Woordvoerster Clio Fordeyn: “We verzetten ons tegen de vleesindustrie. Dieren zijn er niet om gedood te worden. Onnodig slachten van dieren is immoreel en voor ons uit den boze. Daarom protesteren we hier nog tot 11 uur. We zien hier vrachtwagens met levende varkens, gedoemd tot de slachtbank hier. Al deze mensen zijn volledig veggie en we leven er consequent naar. Geen dierlijke producten op ons bord, ook niet het dragen van kledij van dierlijke oorsprong.”

“En nee, laat dit duidelijk wezen: we zijn geen stelletje doppers”, vervolgt Clio Fordeyn. “We hebben allemaal een job. Ik werk als treinbegeleidster bij de NMBS. We hebben vandaag allemaal ons werkprogramma ingesteld in functie van onze ambitie, tegen de vleesindustrie. Zelfs bij uitbreiding bijvoorbeeld: iemand heeft een varkentje thuis. Oke, maar dat lief dier doden is voor ons taboe! Deze collega’s komen niet enkel uit West-Vlaanderen, maar van zowat alle provincies tot Limburg”, besluit de activiste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier