Dienstverlening gemeentehuis van Bredene versoepeld

In het gemeentehuis van Bredene kun je een afspraak maken. © foto MM
Redactie KW

Heel wat gemeentelijke diensten in Bredene hebben de voorbije weken hun normale dienstverlening beperkt of stopgezet. Ook het gemeentehuis bleef gesloten en enkel dringende zaken werden er behandeld. Vanaf maandag 11 mei komt daar verandering in.

Vanaf maandag 11 mei kun je voor reguliere zaken (bouwvergunning, aanvraag rijbewijs, identiteitskaart, reispas, adreswijziging, wettelijk samenwonen,…) opnieuw in het gemeentehuis terecht. Dat zal wel enkel op afspraak kunnen. “Het blijft de bedoeling om alles bij voorkeur telefonisch of via e-mail te regelen. Maar als dat niet lukt, kun je vanaf nu opnieuw naar het gemeentehuis komen. Onze inwoners kunnen dagelijks tussen 8 en 17 uur telefonisch (059 33 91 91) of via e-mail (gemeentebestuur@bredene.be) een afspraak maken”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe.

Het Sociaal Huis heeft de normale werking opnieuw opgestart en is eveneens enkel op afspraak bereikbaar. Een afspraak maken kan op het nummer 059 33 97 70 en info@ocmwbredene.be. Bibliotheek De Leestuin blijft gesloten, maar je kunt wel boeken ontlenen in de bib. Dat kan via de catalogus op de website (https://bredene.bibliotheek.be) of telefonisch (059 33 91 90). Na reservatie zet de bib vervolgens de pakketten klaar op een afgesproken dag en uur. Ingeleverde boeken worden voldoende lang aan de kant gehouden om besmetting te voorkomen.

Het milieu- en recyclagepark is toegankelijk tijdens de normale openingsuren. Je kunt er ook restafval- en PMD-zakken kopen. Betalen kan er enkel met bankkaart. Het dienstencentrum Technische Dienst is enkel op afspraak bereikbaar (voor aankoop restafval- en PMD-zakken). Een afspraak maken kan op het nummer 059 33 25 38. Sportcentrum (en zwembad) Ter Polder blijft gesloten. Dat geldt ook voor het MEC Staf Versluys (dienst toerisme en cultuur), de Jeugddienst en het woonzorgcentrum Jacky Maes. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier