Dienstregeling treinen tussen Brugge en Zeebrugge verandert eind dit jaar: “Positief!”

De aangepaste dienstregeling zorgt voor een verdubbeling van het aantal treinen in het noorden van Brugge. © SR
Redactie KW

Goed nieuws voor de spoorreiziger in het noorden van Brugge. Vanaf december 2020 zal de trein tussen Brugge en Zeebrugge, met stop in Lissewege, om het uur rijden in plaats van om de twee uur. Dat bevestigt gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open VLD), woordvoerder van minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

Volgens fractieleider van Open VLD Plus, Jasper Pillen, zal de NMBS in februari het Brugs stadsbestuur op de hoogte brengen van de nieuwe dienstregeling, die vanaf december in voege gaat. De bewoners van het noorden van Brugge, Lissewege én Zeebrugge, klagen al langer over onvoldoende openbaar verkeer in de regio maar dit is dus een kleine opsteker. Concreet verdubbelt het aantal treinen. Waar nu slecht één trein om de twee uur rijdt, rijdt straks elk uur één trein.

“Vandaag met slechts twee op het perron…”

Schepen Mathijs Goderis, inwoner van Lissewege, is tevreden met het nieuws. Hij drong zelf al langer aan op meer treinen tussen Brugge en Zeebrugge. En ook bij de pendelaars deze namiddag niets dan gelukkige gezichten bij het vernemen van de aanpassing. “Ik neem de trein vaak in het weekend”, zegt Pierre De Leu uit Lissewege. “Regelmatig trek ik eens naar Gent of Antwerpen of met overstap in Brugge naar Oostende. Ik ben op rust en reis voor slechts 6,80 euro. Om de twee uur een trein is bijzonder weinig. Je ziet ook steeds minder mensen hier de trein nemen. Vandaag staan we met slechts twee op het perron. Ook aan bussen van De Lijn hebben wij hier onvoldoende in Lissewege.”

(lees verder onder de foto)

Pierre De Leu uit Lissewege.
Pierre De Leu uit Lissewege.© SR

Mie De Wulf van kruidenierszaak Tante Mie in het dorp juicht de beslissing van de spoorwegen toe. “Mijn dochter Noor neemt regelmatig de trein in het weekend naar Brugge”, zegt ze. “Als ze niet goed oplet, is ze net te laat voor de trein en moet ze twee uur wachten. Regelmatig moeten wij naar Brugge rijden om haar op te halen. Het is jammer dat het niet sneller ingaat en dat we bijna nog een jaar moeten wachten…”

(lees verder onder de foto)

Mie De Wulf van kruidenierszaak Tante Mie.
Mie De Wulf van kruidenierszaak Tante Mie.© SR

Vaak te weinig info

Lore Brouns van Bed and Breakfast De Lisdodde in Lissewege is van mening dat er wat meer treinen mogen komen want als haar gasten vroeg in Brussel moeten zijn, moeten ze eerst naar Brugge omdat in Lissewege geen vroege trein meer rijdt. “De gasten van de b&b kunnen ook nooit eens naar Brugge op restaurant gaan met de trein want ze geraken niet meer terug”, zegt Lore. “Ze kunnen met de bus terugrijden maar vaak hebben wij de info niet om het hen mee te geven. Ook ik ben tevreden dat er om het uur een trein zal rijden tijdens het weekend. Het is goed als de gasten van hier eens naar het strand willen. In enkele minuten staan ze er met een station naast het strand.”

Lore Brouns van Bed and Breakfast De Lisdodde in Lissewege.
Lore Brouns van Bed and Breakfast De Lisdodde in Lissewege.© SR

In Zeebrugge is de horeca ook blij met het horen van de nieuwe dienstregeling al pleit het ook voor latere treinen richting Brugge. (NDB/SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier