Dienstlift heel weekend defect door waterlek in wzc De Groene Verte in Merkem: “Handen vol met opkuiswerk”

De Watergroep had donderdag herstellingen uitgevoerd aan een waterleiding in de Kouterstraat, maar bij het heropstarten van het netwerk liep het verkeerd.© JH
De Watergroep had donderdag herstellingen uitgevoerd aan een waterleiding in de Kouterstraat, maar bij het heropstarten van het netwerk liep het verkeerd.© JH
Redactie KW

In woonzorgcentrum De Groene Verte in de Kouterstraat in Merkem is de dienstlift voor het personeel vier dagen lang onbruikbaar geweest door een waterlek. Twee waterontharders op de derde verdieping sloegen lek waarna het water zich een weg naar beneden baande. “Het personeel had uren opkuiswerk, maar intussen werkt onze lift opnieuw”, zegt directeur Jurgen Duyck.

Het probleem ontstond vorige week donderdag in de vroege ochtend. De Watergroep voerde toen herstellingen uit aan een waterleiding in de Kouterstraat, maar bij het heropstarten van het netwerk liep het verkeerd. “We weten niet hoe het komt, misschien was er op dat moment net te veel druk, maar kort nadat De Watergroep het probleem had opgelost, sloegen onze twee waterontharders op de derde verdieping lek”, zegt algemeen directeur Jurgen Duyck van De Groene Verte.

“Dat werd niet meteen opgemerkt, waardoor heel wat water zich een weg naar beneden baande. De waterontharders bevinden zich vlakbij een traphal met op het gelijkvloers de liften. Het water kon zich zo erg snel verspreiden. Toen het probleem ontdekt werd, schakelden we de waterontharders meteen uit. Even zaten we daardoor zonder water, maar dat kon dezelfde dag nog verholpen worden. Voor het personeel was er wel veel opkuiswerk om al het water weg te krijgen.”

Nazicht

Tijdens die opkuiswerken bleek het water ook de liften te hebben bereikt. “We zagen dat er flink wat water in de put van onze dienstlift was gelopen en dat water ook door de bediening was geraakt”, vervolgt Jurgen Duyck.

“Onze dienstlift was daardoor buiten gebruik. Pas maandagochtend bleek het water voldoende te zijn opgedroogd en kon alles nagezien worden door de technische firma van de lift. Nu is de lift weer in gebruik. Omdat we nog twee andere liften hebben voor bewoners en bezoekers konden we ons gelukkig nog goed behelpen.”

De waterontharders in De Groene Verte zijn nog steeds buiten gebruik en zullen vervangen moeten worden. Wat er verkeerd liep, zal onderzocht worden door de verzekering. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier