Dienstencentrum start weer activiteiten

Achteraan zien we de verantwoordelijken met mondmasker Ann Vanassche, Rita Van Brugghe, Rita Vandevoorde.© Jan Stragier
Achteraan zien we de verantwoordelijken met mondmasker Ann Vanassche, Rita Van Brugghe, Rita Vandevoorde.© Jan Stragier
Redactie KW

Nadat de werking van het dienstencentrum De Patria lange tijd op een laag pitje stond, is zowel de cafetaria als het sociaal restaurant opnieuw open. Vanaf juli start de werking van het dienstencentrum weer volledig op. “We wisten een mooi programma samen te stellen voor de zomermaanden.”

Dorpsrestaurant Patria opende weer de deuren. “We zijn opnieuw gestart aan de hand van een proefdraai. De bewoners van de assistentiewoningen werden uitgenodigd”, aldus verantwoordelijke dienstencentrum Tine Algoet. Op vrijdag 18 juni kon het sociaal restaurant weer de deuren openen. Ook externen waren er welkom om te genieten van een goedkope, lekkere maaltijd. Inmiddels is ook het cafetaria van het dienstencentrum opnieuw open. De leden van biljartclub De Patriavrienden kunnen er hun favoriete hobby weer beoefenen.

Mooi programma

“Vanaf juli starten we de werking van het dienstencentrum volledig op. We hebben een mooi programma uitgewerkt voor de zomermaanden”, aldus Tine Algoet. Op het programma staan onder meer drie voordrachten, twee creanamiddagen, een volksspelennamiddag, een workshop keramiek, yoga en belevingsgerichte massage. “Vanaf september starten ook opnieuw onze jaarcursussen.” Zo kunnen gebruikers van het dienstencentrum kiezen uit een cursus Frans, schilderen op doek , kantklossen, handwerk en bewegen voor vijftigplussers. De activiteiten die het voorbije jaar stonden geprogrammeerd en door corona werden afgelast zullen dit jaar opnieuw georganiseerd worden. “Vanaf september vliegen we er weer volledig in met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.”

Nieuw meubilair

Ondertussen bleven de medewerkers van het dienstencentrum niet bij de pakken zitten. “Normaal gezien zullen de gebruikers in september mogen kennis maken met ons nieuw meubilair. Alle lokalen worden voorzien van gloednieuwe tafels en stoelen. We starten ook een mini-bibliotheek op.” Het is de bedoeling dat men in die mini-bibliotheek kan genieten van een goed boek of een krant. Wie vragen heeft over de werking van het dienstencentrum kan contact opnemen met verantwoordelijke Tine via het emailadres dienstencentrumpatria@skynet.be . (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier