Dienstencentrum Geselle krijgt derde uitvalsbasis in Wingene

De gemeente verkoopt de woningen van De Schakel aan IZI Wonen.© KDV
De gemeente verkoopt de woningen van De Schakel aan IZI Wonen.© KDV
Redactie KW

Nu de verkoop van de 30 assistentie-woningen De Schakel aan bouwmaatschappij IZI Wonen bijna rond is, maakte schepen van Sociaal Beleid en Welzijn Tom Braet (CD&V) bekend dat het ontmoetingszaaltje op de site door het OCMW zal benut worden als derde antennepunt voor Dienstencentrum Geselle.

Het gemeentebestuur is ondertussen al een hele tijd aan de slag om de 30 assistentiewoningen De Schakel, langs de Hoogweg in Wingene nabij het voormalige Sint-Amandrusthuis, van de hand te doen. De woningen zijn aan renovatie toe en de gemeente besloot om deze investering niet meer zelf te doen.

Schepen Tom Braet (CD&) gaf afgelopen maandag tijdens de gemeenteraad een uitgebreide stand van zaken op vraag van raadsleden Marie-Christine Vandendriessche (N-VA) en Martine Devisscher (Burgerbelangen).

Huurprijs daalt

De verkoop aan de sociale huisvestingsmaatschappij IZI Wonen voor een prijs van 1.900.000 euro zou tegen 1 juli 2021 rond moeten zijn. Na verschillende overlegmomenten en individuele gesprekken kwam er voor de bewoners goed nieuws: de huurprijs zal sterk dalen en ook voor de 3 bewoners die nog niet 100 procent aan de huurvoorwaarden van de sociale huisvestingsmaatschappij voldoen, springt het OCMW met een uitdoofscenario in de bres door hun woning in eerste instantie voor hen te huren bij IZI Wonen.

“Het ontmoetingszaaltje op de site zit niet mee in de verkoop. De gemeente blijft het gebouw behouden en het zal verder door verenigingen kunnen gehuurd worden”, legt Tom Braet uit. Huidige bewoners kunnen het zaaltje ook nog privé huren, maar nieuwe bewoners zullen hier particulier geen gebruik meer van kunnen maken. “Het is de bedoeling dat we vanuit het Dienstencentrum Geselle op de site De Schakel een derde antennepunt of ‘buurt’ maken om allerhande activiteiten en initiatieven te organiseren”, besluit schepen Braet.

Hij gaf ook nog mee dat de vzw Amphora voor de bewoners verder een dienstverlening wil blijven voorzien omtrent extra zorg en begeleiding. Hiervoor zullen de bewoners wel maandelijks moeten bijbetalen omdat de huurprijs aanzienlijk zal dalen van gemiddeld een stevige 500 euro naar een gemiddelde huurprijs van 240 tot 280 euro per maand. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten