Dienstencentrum Geselle in Wingene uit voorzorg gesloten wegens coronavirus

Ook het dorpsrestaurant in het woonzorgcentrum Maria ter Ruste gaat voor een tijdje dicht. © foto Nele
Redactie KW

Door het coronavirus sluit het Wingens dienstencentrum Geselle de deuren uit voorzorg 1 maand en dit vanaf donderdag 12 maart.

Het lokaal dienstencentrum Geselle in Wingene en het antennepunt in Zwevezele zijn gelokaliseerd in de plaatselijke woonzorgcentra en organiseren verschillende activiteiten voor mobiele ouderen, al dan niet met een beginnende zorgbehoefte. De Vlaamse overheid plaatste een oproep om dienstencentra tijdelijk te sluiten. “We geven onmiddellijk gehoor aan de oproep van de Vlaamse overheid. Het risico op besmetting is reëel en de gevolgen ervan kunnen voor onze gebruikers, veelal kwetsbare ouderen, zeer ernstig zijn”, zegt Tom Braet, schepen van Welzijn in Wingene.

“Op locaties zoals het dienstencentrum komen tal van kwetsbare ouderen samen. Het is dus vanzelfsprekend dat we er alles aan doen om hun veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.

Cafetaria en dorpsrestaurant gesloten

Vanaf donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april zal het dienstencentrum de deuren gesloten houden. “Alle activiteiten en zaalverhuringen in Geselle worden tussen 12 maart en 13 april geannuleerd”, gaat Tom Braet verder. “Ook de cafetaria en het dorpsrestaurant gaan dicht. We gaan de gebruikers zo snel mogelijk informeren en gaan hun noden bijvoorbeeld op vlak van maaltijden en vervoer nog na. Al deze maatregelen zijn noodzakelijk en we hopen hiermee de veiligheid van de bewoners van de woonzorgcentra en kwetsbare ouderen te verzekeren.”

Activiteiten zoals de kaartersclub, de brei- en haakclub, het praatcafé dementie en zoveel meer worden voor 1 maand geannuleerd. De huisbezoekjes van het zorgnetwerk aan de 85-plussers worden eveneens uitgesteld. De niet-mobiele inwoners kunnen wel nog gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale. Wat de cursussen ingericht door CVO betreft, weet men nog niet goed waar de cursussen al dan niet zullen plaatsvinden. De cursisten worden op tijd ingelicht. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier