Dienstencentrum De Zonnebloem heropent op 1 september

© JT
Redactie KW

Goed nieuws voor de bezoekers van Dienstencentrum De Zonnebloem, want na zes maanden wordt de reguliere werking coronaproof weer opgestart vanaf 1 september.

Vanaf dinsdag 1 september biedt het Dienstencentrum opnieuw een dagschotel aan, maar wel met een aantal corona-aanpassingen. Reserveren voor de maaltijden is noodzakelijk en dat moet altijd gebeuren ten laatste de vrijdag voorafgaand aan de week waarin je wenst te komen. Dit kan dus niet meer een dag op voorhand. De medewerkers kunnen zo de cafetaria- en tafelschikking op een goede en veilige manier organiseren. Er kunnen maximaal 50 mensen eten.

Voortaan moeten alle eters zich ook registreren: de naam, het adres, rijksregisternummer en een telefoonnummer worden genoteerd. De deuren openen om 11.30 uur. De maaltijden worden vanaf 12 uur opgediend. Na het eten neemt de Zonnebloemploeg de nodige tijd om de ruimte te ontsmetten en vrij te maken voor de activiteiten in de namiddag.

Er zijn heel wat voorzorgsmaatregelen, met een maximum aantal plaatsen (50) om de mensen op voldoende afstand van elkaar te laten eten. Iedereen krijgt een plaats aangewezen. Er is tijdelijk bediening aan tafel, zowel voor de maaltijden als voor de cafetaria. Bij het binnenkomen van De Zonnebloem is het verplicht om de handen te ontsmetten en om een mondmasker te dragen. Reserveren kan via zonnebloem@veurne.be of 058 31 57 78. Ook de cafetaria is vanaf dinsdag 1 september opnieuw open van 13.30 tot 17 uur.

Wijziging tarieven, gratis water

Het stadsbestuur voerde een wijziging door van de tarieven voor de maaltijden. Voor mensen ouder dan 55 jaar blijft de prijs 6,70 euro, maar voor wie jonger is dan 55 jaar wordt dit 10 euro. Voortaan is er geen drankje meer inbegrepen in de maaltijd, maar kan er altijd gratis water worden genomen in de cafetaria. Het Dienstencentrum stelt de gezondheid voorop. Voldoende water drinken is voor iedereen van belang. Om dit te onderstrepen, besliste het stadsbestuur om in de cafetaria van De Zonnebloem bruis- en mineraalwater gratis en ongelimiteerd ter beschikking te stellen. Anderzijds zijn de cafetariaprijzen aangepast, waarbij vooral de alcoholische dranken een stukje duurder worden vanaf september.

Loket opnieuw open

Vanaf september is ook het loket van Dienstencentrum De Zonnebloem opnieuw open, op elke werkdag van 8.15 tot 12 uur. Buiten deze uren zijn de medewerkers enkel op afspraak beschikbaar. Een afspraak maken kan digitaal via www.veurne.be/afspraak-maken of via 058 31 57 78.

De clubs kunnen ook weer opstarten. Voor meer informatie, of jouw club ook opnieuw aan de slag gaat en op welke manier, neem je contact op met Dienstencentrum De Zonnebloem.

Triagecentrum

Er komt ook een satellietpunt voor het covid-19-triagecentrum. Naast de afdeling in De Zonnebloem, komt er een testcenter in de Huisartsenwachtpost in de Ieperse Steenweg 99/0101, rechtover AZ West. Wie zich ziek voelt, blijft thuis en belt naar de huisarts. In het weekend of ‘s avonds bel je 1733. Patiënten met luchtwegklachten (hoest, niezen, keelpijn …), een grieperig gevoel of koorts komen niet rechtstreeks naar de consultatieruimte van de huisarts, de Huisartswachtpost of naar de spoeddienst van AZ West.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Het is een lichtpunt voor onze sociale dienstverlening dat De Zonnebloem opnieuw kan starten. We zijn blij dat inwoners terecht kunnen in een vertrouwde omgeving en op een veilige manier sociaal contact kunnen maken. Als iedereen de regels respecteert, zal de verspreiding van het coronavirus worden gestopt.”

Alle info voor reserveringen en werking Dienstencentrum: zonnebloem@veurne.be of 058 31 57 78. (MVO/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier