Organisaties die via sport inzetten op etnische minderheden, vluchtelingen, mindervalide personen, jeugd in een risicogroep of andere groepen die in moeilijke sociale omstandigheden konden een dossier indienen. "Met onze club Dienstenaanhuis Lions Zedelgem (Sint Jan Zedelgem Lions vzw) stelden we ons kandidaat met ons inclusief sportproject 'Inclusive Zone Basketball for disabled people'", klinkt het bij voorzitter Ricardo Naeyaert. "Met ons project laten we mensen met en zonder een beperking samen basketten en rolstoelbasketten. We trekken naar scholen en bedrijven om daar de leerlingen en werknemers kennis te laten maken met basket en rolstoelbasket. We eindigen steeds met een wedstrijd Inclusive Zone Basketball waar rolstoelbasketters en basketters samen een ploeg vormen. Zo willen we sport toegankelijk en inclusief maken voor iedereen."

"We zijn als sportorganisatie fier dat we door de Europese Unie bij de laatste 9 finalisten zijn. Op 21 november 2019 gaat de finale door in Brussel en daar worden meteen de 3 winnaars van een Award bekendgemaakt."

Alle finalisten ontvangen 2.500 euro van de Europese Unie. De winnaars ontvangen 10.000 euro. "Als sportclub zijn we zeer fier om geselecteerd te worden door de Europese Unie. We voelen ons hierdoor gesteund om de komende jaren nog meer in te zetten op G-sport en nog meer inclusief te gaan werken."

Organisaties die via sport inzetten op etnische minderheden, vluchtelingen, mindervalide personen, jeugd in een risicogroep of andere groepen die in moeilijke sociale omstandigheden konden een dossier indienen. "Met onze club Dienstenaanhuis Lions Zedelgem (Sint Jan Zedelgem Lions vzw) stelden we ons kandidaat met ons inclusief sportproject 'Inclusive Zone Basketball for disabled people'", klinkt het bij voorzitter Ricardo Naeyaert. "Met ons project laten we mensen met en zonder een beperking samen basketten en rolstoelbasketten. We trekken naar scholen en bedrijven om daar de leerlingen en werknemers kennis te laten maken met basket en rolstoelbasket. We eindigen steeds met een wedstrijd Inclusive Zone Basketball waar rolstoelbasketters en basketters samen een ploeg vormen. Zo willen we sport toegankelijk en inclusief maken voor iedereen.""We zijn als sportorganisatie fier dat we door de Europese Unie bij de laatste 9 finalisten zijn. Op 21 november 2019 gaat de finale door in Brussel en daar worden meteen de 3 winnaars van een Award bekendgemaakt."Alle finalisten ontvangen 2.500 euro van de Europese Unie. De winnaars ontvangen 10.000 euro. "Als sportclub zijn we zeer fier om geselecteerd te worden door de Europese Unie. We voelen ons hierdoor gesteund om de komende jaren nog meer in te zetten op G-sport en nog meer inclusief te gaan werken."