Dielpenhof, een mooi verscholen parel in Aartrijke

Gastvrouw Ria Page aan de bed and breakfast. "Iedereen is welkom in onze pluktuin met kleinfruit." © BC
Redactie KW

Op de grens van Aartrijke en Bekegem ligt een stukje Zuid-Frankrijk. En net op dat heerlijke plekje hebben Ria Page en Cyriel Vandenberghe het Dielpenhof geopend, een bed and breakfast in hoevestijl. “We hebben ook een kleinfruitplantage. Iedereen kan hier bessen en frambozen plukken of kopen.”

Goed verstopt langs de Moerletestraat in Aartrijke ligt het Dielpenhof. Je kan de bed and breakfast enkel bereiken vanuit de Bruggestraat in Bekegem. Sinds kort leggen Ria Page (56) en Cyriel Vandenberghe (62) er gasten in de watten.

Cyriel en Ria baten al vele jaren een legkippenbedrijf uit langs de Zeeweg Zuid in Aartrijke. Dat doen ze nog steeds, maar in 2017 zijn ze verhuisd naar het Dielpenhof. “Vroeger was hier een vakantiewoning. Die hebben we omgetoverd tot een bed and breakfast met twee ruime familiekamers”, vertelt gastvrouw Ria.

Mysterieuze naam

“Deze hoeve staat al altijd bekend als het Dielpenhof. Daarom hebben we deze naam behouden. Al weet niemand wat Dielpenhof precies betekent. Ik heb zelfs navraag gedaan op de archiefdienst van de gemeente.”

Ria verwent haar gasten met een lekker, vers ontbijt met alles erop en eraan. “Vers fruit, verse sapjes, brood en broodjes, charcuterie, muesli, … en een biologisch eitje mag natuurlijk ook niet ontbreken”, zegt ze met een knipoog.

Hoevewinkeltje

De eigenaars hebben er ook een kleinfruitplantage aangelegd. Wie wil, kan er zelf kleinfruit plukken en terwijl genieten van de mooie omgeving en buitenlucht. Wie dat werkje liever aan Ria en Cyriel overlaat, kan in hun hoevewinkeltje het verse kleinfruit kopen.

“We hebben blauwe bessen, rode bessen, witte bessen, braambessen en frambozen. Om het makkelijk te houden voor iedereen, zullen onze openingsuren terug te vinden zijn op de Facebookpagina.” (BC)

Info: www.dielpenhof.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier