Dief van ‘vliegende geldkluis’ in Zedelgem zit in de cel

Redactie KW

In de ophefmakende zaak van het ‘rondvliegende geld’ in Zedelgem is een 33-jarige Serviër gearresteerd.

De Serviër stal in april vorig jaar samen met minstens één mededader een kluis bij een zelfstandige in Torhout. Toen ze tijdens hun vlucht achtervolgd werden door de politie, gooiden ze de geldkoffer met 1 miljoen euro op straat. Tientallen passanten graaiden zeker de helft mee.

De Serviër kon worden opgespoord en werd vorige week ingerekend in Duitsland. Hij stond internationaal geseind. De gangster werd door het Duitse gerecht overgedragen aan ons land en zit intussen in de cel in Brugge. De Serviër verscheen vandaag vrijdag voor de raadkamer. Hij wordt vervolgd wegens inbraak in bende en allicht ook voor poging tot doodslag op een politieman. Als het misdrijf bewezen wordt, kan hem dat tot 10 jaar cel kosten.

De raadkamer besliste vrijdagochtend op vraag van de verdediging om de zaak uit te stellen naar de zitting van dinsdag. De advocaten van de Serviër, Olivier Martins en Yen Buytaert, stelden wel al dat hun cliënt de diefstal heeft bekend. Hij wordt ook vervolgd voor poging tot doodslag op een politieagent, maar die beschuldiging doet de verdediging af als onzin.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier