Dief steelt bijna 500 euro van spelers Sparta Dikkebus in Zarren

© EF
Redactie KW

Zondagnamiddag ontdekten enkele spelers en leden van de technische staf van Sparta Dikkebus dat ze tijdens de wedstrijd door onbekenden werden bestolen. Naar verluidt is er zo’n slordige vijfhonderd euro verdwenen. De dader is spoorloos. Een klacht werd neergelegd bij de politie.

“Na afloop van de partij in Zarren, dat op een gelijkspel (1-1) eindigde, had ik aanvankelijk niks opgemerkt dat er geld was verdwenen”, opent invallersdoelman Dempsey Desegher. “De dader of daders hadden immers enkel maar geld uit mijn portefeuille gestolen. Bij twee collega’s was alle inhoud weg en dat zorgde voor alertheid. Uiteindelijk bleken acht mensen bestolen. Bij mij was er honderd euro weg. Bij anderen niet zo veel maar alles samen toch goed voor zo’n vijfhonderd euro. Maandag hebben we allemaal individueel klacht neergelegd bij de politie, in de hoop om de daders alsnog op te sporen of te vinden maar de kans is natuurlijk klein. Blijkbaar is het niet de eerste keer dat bezoekers ginder geld kwijt zijn. Vandaar wellicht dat in de kleedkamers een groot blad uithangt met: ‘onze club is niet verantwoordelijk voor diefstal’.”

Oproep via Facebook

Het is de eerste keer in zijn rijkgevulde carrière dat de Langemarkse garagist dit tegen komt. “En hopelijk is het ook de laatste keer want geld kwijtspelen op zo’n manier is nooit leuk. Ondertussen heb ik ook op de Facebook-pagina van Zarren onze melding gedaan maar een reactie kwam er niet op. Blijkbaar hebben beide secretarissen hierover wel al contact gehad. Langs deze weg wil ik ook nog een oproep doen naar alle andere clubs dat ze in Zarren extra alert moeten zijn bij het verlaten van de kleedkamers, want in die bewuste gang loopt iedereen er zo maar rond en vanop het veld heb je daar geen zicht op.” (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier