Dief steelt 200 euro met een list in juwelierszaak in Oostende

Op de Groentemarkt in Oostende werd de uitbaatster van een zaak met fantasiejuwelen zaterdagmiddag het slachtoffer van een diefstal. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op de Groentemarkt in Oostende werd de uitbaatster van een zaak met fantasiejuwelen zaterdagmiddag het slachtoffer van een diefstal. “Het is niet de eerste keer”, zegt ze.

Een man van vreemde origine kwam omstreeks 13.20 uur de winkel binnen. Hij toonde meteen interesse in bepaalde stukken en vroeg om ze te bekijken. “Hij zei me dat hij uit Dubai kwam“, vertelt uitbaatster Sarah Torsin. “Hij was oprecht geïnteresseerd in twee gouden vogels die net boven de kast hingen waar ik de dagopbrengst in bewaar. Toen hij me vertelde dat hij ze wou kopen wou hij dat ik die inpakte. Want hij moest ze in zijn valies stoppen om later terug naar Dubai te vliegen. Hij vroeg om bubbelplastiek.”

De dame ging daarop de bubbelplastiek halen achteraan de winkel. “Hij zei me dat hij ondertussen nog eens in de etalage zou kijken langs de buitenzijde van de winkel. Ondertussen was ik al achteraan. Toen ik terug in de winkel kwam was de man verdwenen.” De man koos het hazenpad waarop Sarah onraad rook. “Toen ik de witte kast opende waar mijn geld in zat merkte ik dat het heuptasje waar ik mijn geld in bewaar, verdwenen was“, zucht ze. “Daarin zat ongeveer 200 euro. Gelukkig was het kalm geweest in de winkel. Ach, het is al niet meer de eerste keer. Er werden al verschillende juwelen gestolen. Gelukkig doe ik mijn job graag, anders had ik het al lang opgegeven.”

De uitbaatster contacteerde meteen de politie. Die kamde nog de omgeving uit, maar tevergeefs. Niemand voldeed aan de beschrijving die door de uitbaatster werd opgegeven. “Het was een man met een typische look uit het midden-oosten. Hij had zwart middenlang haar en had een opvallende grote neus. Verder droeg hij een donkere broek en een blauwe regenjas. De man sprak alleen Engels”, geeft Sarah nog mee. De politie stelde een proces-verbaal op en voert verder onderzoek naar de dader. Wie denkt de man gezien te hebben kan contact opnemen met de politie van Oostende op het nummer 059 70 11 11.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier