Dief luxewagens riskeert vijf jaar cel

© gf
Redactie KW

Een Franse gangster riskeert vijf jaar effectief voor een reeks autodiefstallen. Samen met een kompaan viseerde hij dure luxewagens en werd geklist na een wilde achtervolging.

In de nacht van 5 op 6 november vorig jaar inspecteerde de politie een verdachte Renault Clio met Franse nummerplaat in een woonwijk in Ruddervoorde. De wagen stond met gedoofde lichten aan de kant van de weg en de twee inzittenden waren uitgestapt om op de oprit van een woning een geparkeerde Mercedes CLA te bekijken. Na een korte, maar wilde achtervolging kon de vluchtauto met behulp van een spijkermat tot stilstand worden gebracht.

Pepperspray en stroomstootwapen

Behalve inbrekersmateriaal trof de politie ook pepperspray en een stroomstootwapen aan. Inzittenden Mehdi M. (36) en Mehdi C. (30) hadden de wagen in Frankrijk gestolen en waren ermee naar België afgezakt om exclusieve wagens te stelen. En dat was niet de eerste keer. Eerder hadden ze al in Koksijde, Anzegem en Lochristi auto’s gestolen. Beiden kregen vier jaar, maar voor Mehdi C. vraagt de procureur-generaal vijf jaar omdat hij al een strafblad heeft voor diefstal en diefstal met geweld.

“Die twee zijn compleet van God … of Mohamed los! Justitie moet aan dat gespuis van over de grens een krachtig signaal geven.” De advocaat van Mehdi C. vraagt echter mildheid omdat zijn moeder zwaar ziek is. Maar daar kijkt de procureur-generaal niet van op en vindt het maar een flauw excuus. “We hebben hier nog geen enkele buitenlander zien passeren wiens familie niet zwaar ziek is. Alle plagen van Israël hebben we hier al zien passeren!” Uitspraak op 22 april. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.