Diederiek Degryse (ex-ceo KSV Roeselare): “Ik hou me recht aan mijn gezin en de steunbetuigingen”

Diederiek Degryse: "We willen niet in een procedureslag verzeild geraken en focussen ons op het voetbal." © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Diederiek Degryse laste even radiostilte in, maar wilde niettemin reageren op zaken die in de media verschenen zijn. “Ik heb geen enkel strafbaar feit gepleegd en al zeker geen documenten vervalst. Ik heb altijd alles gedaan met het belang KSV Roeselare voor ogen. Maar ik stel ook vast dat ik met al mijn ervaring in de val ben gelopen.”

Diederiek Degryse was de man die mee KSV Roeselare 2.0 op de rails zette, maar afgelopen weekend werd hij door zijn club in gebreke gesteld. Net als sportief Jolan F. die op dat moment al in de gevangenis bleek te zitten op beschuldiging van zedenfeiten met minderjarigen.

Roeselarenaar Diederiek Degryse reageert nu voor het eerst: “Ik lees ook van alles in de media, maar ik verzeker je dat ik geen contracten getekend of vervalst heb. Jolan Fund heeft mij diverse documenten aangereikt en die leken me waarheidsgetrouw. Ik heb die destijds ook overgemaakt aan de club. Er is nu het vermoeden van schriftvervalsing, maar ik heb geen enkel vals stuk gemaakt. Ik heb ethiek trouwens altijd hoog in het vaandel gedragen. En ik ontken dan ook formeel dat ik ook maar iets strafbaar heb gedaan. Ik ben in gebreke gesteld door mijn club en heb dat schrijven overgemaakt aan mijn advocaten. Ik heb ook altijd en onvoorwaardelijk in het belang van de club gewerkt. Bij de politie heb ik overigens zelf een strafklacht ingediend.”

“Ik ben misschien te naïef geweest, maar met mij nog heel wat mensen”

Diederiek Degryse was eerder al jarenlang aan de slag op Schiervelde, maar dan bij volleyteam Knack Roeselare. “Als geboren en getogen Roeselarenaar heb ik het voor mijn stad. Ik krijg ook veel steun van mensen die me echt kennen. En ik hou met recht aan mijn gezin, mijn vrouw en mijn kinderen steunen me door en door. Het is niet evident om op zo’n manier in het oog van de storm terecht te komen. Natuurlijk is dit niet makkelijk en lig ik er wakker van. Ik zal met al mijn ervaring toch te naïef geweest zijn. Maar met mij nog heel wat mensen.”

Vuile voetbalwereld

Zijn passage in het voetbal zal van korte duur geweest zijn. “Men had mij op voorhand gewaarschuwd dat ik een ‘vuile wereld’ terechtkwam en dat dat niets voor mij was. Maar in al mijn enthousiasme voor het project rond KSV Roeselare ben ik ook belazerd geworden.”

Dat hij persoonlijk Jolan F. binnen gehaald zou hebben, nuanceert hij ook. “Jolan is ook aan mij voorgesteld geweest door mensen wiens naam ik nu niet zal noemen. Ik wil hen niet onnodig ik diskrediet brengen, maar mocht het onderzoek dat vereisen kan ik dat natuurlijk verduidelijken. Ik heb tientallen keren met hem samen gezeten en dacht dat hij oprecht handelde. Dat heb ik dus verkeerd ingeschat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier