Die Boose en Jeugdkoor Bosmolens krijgen Oostenrijks bezoek

De Altenburger Sängerknaben zullen niet alleen in Izegem laten horen wat ze waard zijn. (GF)
Redactie KW

Zowel Kinder- en Jeugdgroep Die Boose als Jeugdkoor Bosmolens hebben de laatste jaren vaak van zich laten horen in het buitenland. Beide verenigingen logeerden zo ook al bij de Altenburger Sängerknaben in Altenburg in Oostenrijk. Nu komen de Oostenrijkers Izegem eens verkennen.

“Het is niet de eerste keer dat de Sängerknaben Izegem zullen bezoeken. In 2000 waren ze al eens bij ons op bezoek”, weet Griet Maertens, voorzitster van het Jeugdkoor Bosmolens. “Ook toen logeerden de jongens in gastgezinnen en dat zal bij dit bezoek niet anders zijn. Van 22 tot 29 juni zijn de zangers in Izegem te vinden. De jongens zijn allemaal tussen 10 en 18 jaar. Ze zingen in het koor, maar verblijven ook allemaal samen op hetzelfde internaat in Altenburg. Er is dus toch een verschil met onze verenigingen.”

Uniek concert

Nu de jongens Izegem met een bezoek vereren, willen ze uiteraard ook met veel plezier optreden. “Op zaterdagavond 28 juni concerteren de Sängerknaben in de Heilige Familiekerk op de Bosmolens. Ook het Jeugdkoor Bosmolens zal een aantal liedjes brengen. Beide koren zullen hun uiterste best doen om samen twee nummers te brengen. Dat is geen sinecure, want veel repeteren zal er in elk geval niet inzitten”, vertelt Griet.

(MV-foto MV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier