Diamanten echtpaar beleeft speciale date

Willy en Jeanne aan een gedekt tafeltje in de rusthuisbus. © foto JS
Redactie KW

Willy Dejonghe en Jeanne Vermeersch vierden vorige week donderdag hun diamanten huwelijksverjaardag. Dat gebeurde wel op een heel speciale manier. Door het coronavirus zijn Willy, die in de serviceflats van Villa Rosa woont, en Jeanne, die in het vlakbij gelegen woonzorgcentrum verblijft, van elkaar gescheiden. Het woonzorgcentrum zorgde donderdag voor een wel heel speciale date.

Op donderdag 1 mei was het precies zestig jaar geleden dat Willy Dejonghe (82) en zijn vrouwtje Jeanne Vermeersch (83) in het huwelijksbootje stapten. Het koppel verbleef de voorbije jaren in het serviceflatcomplex Villa Rosa in Moorslede. In augustus vorig jaar moest Jeanne, die inmiddels rolstoelgebonden is, noodgedwongen verhuizen naar het woonzorgcentrum Maria Middelares, dat vlak naast Villa Rosa ligt. Willy ging sindsdien elke dag op bezoek bij zijn geliefde. Tot de coronacrisis uitbrak en bezoekers in woonzorgcentra niet meer toegelaten zijn. “Via een tablet hadden we in die periode toch nog wat contact met elkaar. Maar elkaar persoonlijk ontmoeten zat er spijtig genoeg niet meer in”, aldus Willy.

Gedekt tafeltje

Speciaal voor hun zestigste verjaardag wou het woonzorgcentrum het koppel toch samenbrengen. Dat gebeurde donderdag op een heel creatieve manier. Willy mocht vorige week omstreeks 14.30 uur plaatsnemen in het busje van het woonzorgcentrum. Daar stond een mooi gedekt tafeltje voor hem klaar. Enkele minuten later werd Jeanne vanuit het woonzorgcentrum naar buiten gebracht.

Ze reageerde al heel enthousiast op het terugzien van haar drie kinderen die haar buiten stonden op te wachten met enkele cadeaus. Jeanne wist echter toen nog niet dat haar Willy zich ook vlakbij bevond. Jeanne werd via de achterzijde het busje binnengereden. Daar zat haar Willy op haar te wachten.

De speciale huwelijksverjaardagsdate werd gekruid met een lekker stukje taart, een koffietje en verschillende cadeaus die het diamanten huwelijkspaar mocht ontvangen. Hoewel de twee geliefden van elkaar gescheiden bleven door plexiglas, om alles veilig en gezond te laten verlopen, genoten Willy en Jeanne zichtbaar van hun afspraakje in het busje. “Echt bedankt iedereen om dit mogelijk te maken”, herhaalde Willy meermaals. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier