Diamant voor Noël Lowie en Herna Werbrouck in Zwevezele

© LDW
Redactie KW

Zestig jaar geleden stapten Noël Lowie en Herna Werbrouck in het huwelijksbootje. Ze mochten dus hun diamanten jubileum vieren, samen met hun familieleden.

Noël Lowie (82) groeide op in Zwevezele, als enig kind. “Ik ging er naar de jongensschool tot ik 14 jaar was en kon daarna aan de slag in de talonfabriek van Marcel Muylaert”, vertelt hij. Later zou Noël nog even bij iemand anders aan de slag gaan, tot hij zijn eigen varkensbedrijf opstartte. Toen hij 59 jaar oud was, ging hij met brugpensioen.

Kippen

Noël groeide op in een klein gezin, maar dat geldt niet voor zijn vrouw Herna Werbrouck (80). Zij heeft maar liefst 11 broers en zussen. “Ik werd geboren in Torhout en ging er ook naar school. Toen ik 14 jaar was, trok ik nog voor twee jaar naar de naaischool.” Daarna kon ze gaan werken in een kruidenierszaak in Gent. “Na ons huwelijk ging ik ook even werken in de talonfabriek, maar daarna ben ik als zelfstandige vetkippen beginnen te kweken.” Herna ging op haar 60ste met brugpensioen.

Het koppel leerde elkaar kennen in de Burgersgilde in Lichtervelde. Ze trouwden op 12 februari 1960 en wonen op het Marktplein in Zwevezele. Ze kregen samen een dochter: Carolien. Zij is gehuwd met Ronny en zorgde voor de kleinkinderen Leontien en Lowie.

Petanque

Noël is een bezige bij. “Twee keer per week ga ik petanque spelen en elke maand biljart ik bij De Plus 55 Kraks in café Zeswege”, vertelt hij. Hij is ook een beetje een nieuwe man, want hij doet de boodschappen en helpt met koken.

Het koppel gaat regelmatig samen een koffie drinken, iets wat Herna ook wekelijks met een vriendin doet. (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier