Diamant voor Marcella Creus en Remi Lievens uit Gits

(foto EV)
Redactie KW

Remi Lievens en Marcella Creus vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Het geluk moesten ze in hun geval niet ver zoeken: de buurjongen en het buurmeisje van toen genieten nog van elke dag samen.

Remi Lievens (88) en Marcella Creus (87) zijn allebei geboren en getogen in Gits. Ze brachten hun jeugd door op een boogscheut van elkaar in de Honingstraat. Het duurde tot 1959 vooraleer ze een koppel werden en op 11 februari 1960 trouwden ze.

Twee kinderen

Hun huwelijk werd bekroond met de komst van twee kinderen, Sonja en Joost. Marcella maakte van haar gezin haar levenswerk. Intussen trok Remi vaak voor weken aan een stuk naar Frankrijk om er in ‘den ast’ te werken. Daar hield hij zelfs levenslang een stoflong aan over. Daarnaast werkte hij 22 jaar in het vlas en nog drie jaar tot zijn pensioen bij Claeys in Lichtervelde. In die tijd breidde de familie uit met vier kleinkinderen: Yentl, Chesney, Mayté en Svea.

Het diamanten koppel verkeert nog steeds in goede gezondheid en trok acht jaar geleden naar een serviceflat in Gits. Ze vinden beiden geluk en plezier in de eenvoudige dingen en dat is tevens hun rijkdom. Hun familie verzamelde in Molendries om het glas te heffen op dit bijzondere echtpaar. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier