Diamant voor Joseph en Cecile

Op de foto zien we de jubilarissen samen met hun familie en schepen Arne Vandendriessche. © KDS
Redactie KW

Joseph Dewaele (84) en Cecile Vanaerde (83) uit de Albrecht Rodenbachlaan in Heule vierden op 13 mei hun zestigste huwelijksverjaardag.

Joseph werd geboren in Menen, Cecile in Heule. De twee leerden elkaar kennen op het werk bij de firma DeJaegher. “Ze was het mooiste meisje die er werkte”, mijmert Joseph. De dag voor Joseph naar het leger vertrok, kwamen ze elkaar tegen in de gang en kusten ze spontaan voor de eerste keer. Vanuit het leger stuurden ze elke week brieven en dat liefst 21 maanden lang. Ze trouwden op 10 mei 1957 en kregen drie kinderen, Mark, Carl en Kristien, en vier achterkleinkinderen: Lies, Elle, Clement en Hélène. Joseph werkte later al vertegenwoordiger, Cecile bleef na de geboorte van Carl thuis om het huishouden te runnen.

Kaartersclub

Vandaag is Joseph is nog zeer actief. Hij houdt van tuinieren en kweekt zijn eigen groenten. Hij gaat ook vaak kaarten, met kaartersclub Neos en De Nieuwe Lente en in café Den Hert. Hij engageert zich ook bij het bestuur van Neos, een netwerk voor ondernemende senioren. Daarnaast gaat hij graag wandelen en fietsen. Cecile maakte kleren voor zichzelf en later ook voor de kleinkinderen. Ze houdt ook van computerspelletjes en sudoku. Net als Joseph is ze aangesloten bij kaartersclub Neos en De Nieuwe Lente.

(nvh)