Diamant voor Jeroom en Kris

Het diamanten jubileum van Jeroom Muylle en Christiane Dekeyser. (foto JVGK)©JVGK
Het diamanten jubileum van Jeroom Muylle en Christiane Dekeyser. (foto JVGK)©JVGK
Annelies Nollet

Jeroom Muylle (85) en Christiane (Kris) Dekeyser (85) uit de Rodenburg in Marke zijn 60 jaar getrouwd. Schepen van Burgerzaken Stephanie Demeyer verraste hen met een stoepbezoek.

Jeroom werd thuis geboren in Roeselare. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit in Gent af als licentiaat klassieke filologie met kandidatuur geschiedenis. Hij haalde daarna ook nog zijn brevet van directeur HSO. Tijdens zijn legerdienst bij de luchtmacht werkte hij als vertaler. Daarna werd hij leerkracht Latijn-Grieks in het Koninklijk Lyceum van Kortrijk. In 1972 werd Jeroom directeur in het Koninklijk Atheneum van Kortrijk. In september 1994 werd hij eredirecteur en ging hij met pensioen.

Ook in zijn vrije tijd was Jeroom met taal bezig. Hij publiceerde Griekse en Latijnse teksten. Een goed boek over geschiedkundige werken met betrekking tot de Oudheid geniet Jerooms voorkeur. Hij geniet ook van culturele reizen naar landen rond de Middellandse Zee.

Kris werd in Oudenaarde geboren. Ze groeide op in een gezin van vijf meisjes. In Eeklo studeerde ze regentaat Nederlands-Engels-Duits. Ze gaf les bij de Grauwe Zusters in Roeselare, in het Sint-Bavolyceum in Gent en in ’t Fort in Kortrijk. In juli 1995 ging Kris met pensioen. Ook Kris geniet van een goed boek, wandelen en reizen met Jeroom. Ook scrabble speelt Kris graag.

Jeroom en Kris zijn lid van Archeologie West-Vlaanderen en de Koninklijke Geschiedkundige en Oudheidkundige Kring Kortrijk.

Kennismaking

Jeroom en Kris leerden elkaar kennen op het Universitair Bal in de Beurs van Roeselare. Op Witte Donderdag 30 maart 1961 trouwde het koppel voor de wet in het stadhuis van Roeselare. Het kerkelijk huwelijk werd in de Sint-Amanduskerk in Roeselare voltrokken op paasmaandag 3 april 1961. De huwelijksreis ging naar Rome.

Het gezin werd uitgebreid met drie kinderen: Geert (58), ambassadeur in Berlijn en gehuwd met Veronique Couckuyt, Joost (57), vennoot bij Declercq & partners en gehuwd met Nathalie Vandenameele en Saskia (52), aankoopdirecteur bij een groot bedrijf en gehuwd met Jacques Goemaere. Ondertussen zijn er ook 11 kleinkinderen: Laura (30), Louis (28), Thibaut (28), Benoit (28), Olivier (26), de tweeling Vincent (26) en Bernard (26), Hélène (26), Rémy (19), Marie (18) en Rachel (17). De drie achterkleinkinderen zijn Alfred, Rik en Victoria. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.