Diamant voor Gerard Wambeke en Martha Kerckaert in Ruiselede

Gerard Wambeke en Martha Kerckaert zijn al zestig jaar gelukkig samen. (foto WV)
Redactie KW

Op maandag 24 februari gingen de burgemeester en schepenen op bezoek bij Gerard Wambeke en Martha Kerckaert aan de Bruggesteenweg. Het paar vierde zijn diamanten huwelijksjubileum.

Gerard en Martha keken mekaar voor het eerst verliefd in de ogen op de koers in Kruiskerke. Ze bleven nog een hele tijd verloofd voor ze in het huwelijksbootje stapten. Martha was 32 en Gerard 33 toen ze mekaar op 24 februari 1960 eeuwige trouw beloofden in de kerk van Kruiskerke. Ze gingen wonen op de boerderij aan de Bruggesteenweg, waar ze samen een gemengd bedrijf runden. Terwijl Martha zorgde voor het huishouden en de dieren op de boerderij bewerkte Gerard de akker met paard en ploeg. ‘s Avonds vielen ze, aan beide kanten van de buizestove, moe maar tevreden in slaap.

Op reis naar Lourdes

Van de Bruggesteenweg verhuisde het koppel naar de Bruwaanstraat. Gerard ging toen tijdelijk werken in de aardappelhandel en Martha was bedrijvig in de bloemen- en groentetuin. Tijdens het weekend gingen ze met de vrienden een kaartje leggen of genoten ze van een terrasje. Ze hebben ook nog de beste herinneringen aan hun reis met de bus naar het verre Lourdes.

In 2000 hebben de jubilarissen hun intrek genomen in hun woning aan de Klaphulle (Bruggesteenweg), waar ze samen volop genieten van hun oude dag. En Martha draagt nog altijd evenveel zorg voor haar Gerard. (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.